Rose si v letošním roce věří, Daly zažaloval PGA Tour a McIlroy prozradil jak cvičí

Rose si v letošním roce věří, Daly zažaloval PGA Tour a McIlroy prozradil jak cvičí

Rose potvrdil rostoucí formu a vyhrál turnaj Zurich Classic of New Orleans Nikoho nenechal na pochybách o své stoupající formě. Ve finále turnaje Zurich Classic of New Orleans na hřišti TPC Lousiana si připsal svůj již sedmý titul na PGA Tour. Je také druhým hráčem, který dokáza


Rose potvrdil rostoucí formu a vyhrál turnaj Zurich Classic of New Orleans

Nikoho nenechal na pochybách o své stoupající formě. Ve finále turnaje Zurich Classic of New Orleans na hřišti TPC Lousiana si připsal svůj již sedmý titul na PGA Tour. Je také druhým hráčem, který dokázal v každém roce alespoň jednou vyhrát. Rose získal titul v každém z posledních šesti let na tour. Lepší už je jen Dustin Johnson, který má z posledních osmi let titulů osm. „Teď už se nemohu dočkat konce letošního roku,“ řekl po svém druhém místě na Masters v Augustě National Rose. „Je to přesně ten moment, který opět může nastartovat moje další úspěchy. Sám sebe jsem se snažil přesvědčit, že můj dobrý rok začne v dubnu a bude končit až v září, kdy se vše sečte. To je období, kdy chci hrát nejlépe. Jen se podívejte na McIlroyův loňský rok, celý byl o jeho hře, kterou předváděl právě v létě. Jsem nesmírně šťastný, že se vše začalo naplňovat již na prvním majoru sezony,“ řekl ihned po Masters Rose a výsledek jeho zimní přípravy se ukázal také na prvním turnaji, který po majoru odehrál. Nejen, že dokázal zahrát všechna kola pod 70 ran, dokázal se i nejlépe vyrovnat s rozmary počasí a několika přerušeními turnaje. Až na druhém místě se umístil Cameron Tringale, který ve svých 27 letech hrál o první vítězství na PGA Tour. Zklamáním skončil turnaj pro Dustina Johnsona. Jeho kola za 67-70-68-72 mu vynesla jen 43. dělené místo, když na vítěze ztratil 11 ran.

V Číně vyhrál poprvé Číňan Wu a čínský golf přijel podpořit i Tiger Woods

woods-yao-ming V době, kdy je v Číně golf terčem kritiky vládnoucí strany i samotného prezidenta Si Tin-Pchinga, se poprvé v historii mohl na domácí půdě radovat Číňan. Ashun Wu získal titul na turnaji Volvo China Open v Šanghaji, když v posledním kole přestřílel Angličana Davida Howella. Je také teprve třetím Číňanem, který kdy dokázal vyhrát na European Tour. Před ním to dokázali jen v roce 2003 Zhang Lian-Wei a o čtyři roky později Lian Wen-Chong. Oba na turnaji Singapore Masters. Čínu ve stejném týdnu navštívil i Tiger Woods. Do nejlidnatější země přijel podpořit nejen své obchodní aktivity, ale také propagovat golf, jako sport. Woods by měl být i podílníkem nového projektu 27jamkového hřiště, které s nákladem 20 milionů dolarů má postavit nedaleko Pekingu. Na propagační akci v tréninkovém centru Nike se potkal i s nejvyšším bývalým hráčem basketbalu Yao Mingem. Je otázka, jak vše v Číně nakonec s golfem dopadne. Zda bude po Jižní Koreji další světovou golfovou velmocí nebo bude v nemilosti vládnoucí strany. V nedávné době zde bylo uzavřeno 66 nelegálně provozovaných hřišť a golf je vnímám jako sport pro vybranou skupinu bohatých podnikatelů a nástroj korupce místních úředníků. Paradoxně v době, kdy dva Číňané mají šanci postoupit do top 100 světového žebříčku a historicky první Číňan vyhrál turnaj European Tour na domácí půdě.

Světovou jamkovku v Harding Parku si nezahraje Phil Mckelson

profimedia-0238432003 Phil Mickelson umí naladit formu na velké turnaje, jamkovka ale mezi jeho oblíbené formáty nepatří. Chyběl na čtyřech z posledních pěti turnajích WGC-Cadillach Match Play a chybět bude i v letošním roce v Harding Parku. „Nový formát, který se od letošního roku hraje právě v Harding Parku, je skvělý a bude zcela jistě velkou podívanou, ale osobně se bohužel nemohu zúčastnit,“ uvedl Mickelson v oficiálním prohlášení. Proslýchá se, že ale za jeho odstoupením stojí více nespecifikované rodinné problémy.

John Daly si nedá pokoj, po osmi letech se chce soudit s PGA Tour

profimedia-0226122361 Incident, který se odehrál před osmi lety na turnaji The Honda Classic stál Johna Dalyho dvě zlomená žebra a vyhozené rameno. Zdravotní problémy ho provázely několik následujících let a po prohraném sporu s organizátory turnaje se rozhodl přivolat své právníky a zažalovat samotnou PGA Tour. Dalyho ze hry tenkrát vyrušila žena, která mu vběhla do rány. Místo míčku trefil zem a turnaj pro zranění nedohrál. „Ta žena ani neměla lístek, prostě jen vyšla z jednoho z domů na hřišti a skočila mi přímo do rány. Nejdivnější bylo, že jsme ji dokonce dvakrát varovali,“ uvedl Daly pro server Golf.com. „Vůbec nás nenapadlo, že by něco podobného mohla udělat. Kvůli leknutí jsem trefil zem, vyhodil si rameno a zlomil dvě žebra.“ Ty Wotaw, výkonný více prezident PGA Tour se rozhodl celou žalobu zatím nekomentovat.

McIlroy ve spotu společnosti Nike prozradil několik momentů ze svého cvičení

Jedním z prvních, kdo do golfu v přípravě přinesl atletický přístup, byl Tiger Woods. Odstartoval tak lavinu nových golfistů, kteří připomínají spíše špičkové sportovce než klasickou představu starších pánů, kteří více než svým vypracovaným tělem udivují uměním zasáhnout míček tím správným způsobem a poslat ho na to správné místo. Jeho přímým následovatelem pod značkou Nike je Rory McIlroy. I on musel do tréninku zapojit cviky zajišťující lepší stabilitu a samozřejmě posilovnu. „Není to tak dávno, co jsem nebyl schopen udržet rovnováhu na jedné noze déle než 10 vteřin,“ komentuje své začátky na videu McIlroy. Jak cvičí světová jednička? Podívejte se na krátkém videu.