NOVÉ ČÍSLO magazínu Golf Digest C&S v prodeji od 1. října

NOVÉ ČÍSLO magazínu Golf Digest C&S v prodeji od 1. října

Golf není kabaret, i když někdy… Ne, nemějte strach, tak daleko jsme ještě nezašli a nechceme si z našeho milovaného sportu dělat legraci. Dokonce jsme si opět dovolili vyměnit americkou titulku a nahradit ji vlastní. To už bychom možná opravdu přehnali a někdo by si mohl ří


GD10-15-coverGolf není kabaret, i když někdy… Ne, nemějte strach, tak daleko jsme ještě nezašli a nechceme si z našeho milovaného sportu dělat legraci. Dokonce jsme si opět dovolili vyměnit americkou titulku a nahradit ji vlastní. To už bychom možná opravdu přehnali a někdo by si mohl říct, že jsme se totálně zbláznili. Golf je hra, která si zaslouží úctu a respekt a my si kohokoliv, kdo kdy vzal hole do ruky, nesmírně vážíme. Je jedno, zda je to hráč, který hraje o světové tituly, nebo ten, kdo se teprve na greenech rozkoukává. Všechny nás spojuje jediné. Čtyři a více hodin strávených na už zase zelených fairwayích s obvykle bílým míčkem a krutou hrou, kterou kdysi dávno kdosi nazval sportem gentlemanů. Brát ale golf smrtelně vážně tuto krásnou hru zabíjí. Aniž si to sami uvědomujeme, jeho krása je v lehkosti, tkví v nadhledu a umění se zasmát sami sobě. Dokážou to velcí hráči a nemají problém se sami na sebe podívat s humorem a noblesou. Měli bychom to dokázat i my. Nebránit se přijmout i pohled zvenku a nezlobit se na ty, kdo nás považují za nesportovce nebo masochisty se směšnými pohyby a snahou dosáhnout nedosažitelného. Pohled negolfisty může být někdy jako pohled do kouzelného zrcadla, může být velmi očistný a díky němu si můžeme sami uvědomit, že to někdy se zbožšťováním golfu trochu přeháníme. Golf je divný sport, který mnoha lidmi ani sportem nazýván není. Jeho poetiku krásně popsal Robin Williams ve svém komediálním výstupu v New Yorku v roce 2002, kdy parodoval opilého Skota a jeho nápad na novou zábavu. „Napadl mě takový sport. Šťouchat míč do syslí nory zlomenou holí,“ řekl tehdy hned v úvodu komediálního čísla Williams. Jeho scénka je dodnes považována za zřejmě nejvtipnější a nejsprostější proslov na téma golfu. (V originále najdete na YouTube, heslo Robin Williams Golf nebo na této adrese). Kabaretní číslo Robina Williamse je také jedním ze 33 nejvtipnějších okamžiků v golfové historii, které jsme pro vás vybrali a přidali pár zakázaných tanečků Miguela Ángela Jiméneze nebo kreslené vtípky na téma „Jak poznat, že jste si do hry nevybrali toho pravého“. Nesuďte nás příliš přísně. Humor na hřiště patří a je součástí každodenního života nebo by alespoň být měl a golf není výjimkou. Smysl pro legraci neztratil ani v průběhu prvního kola European Tour na Albatrossu Jiří Janda a snad ani my. Věříme, že vás nové číslo alespoň trochu pobaví, místy rozesměje a dá vám další motivaci utéct zase někam do přírody, na hřiště a užít si hry, dokud fairwaye nezapadnou sněhem a zima nás nevyžene do potemnělých místností indoorů. Hrajte, co to jde, hrajte s nadhledem a neztrácejte smysl pro humor.
A co nového v říjnovém čísle magazínu Golf Digest C&S najdete? JIŘÍ JANDA - MATADOROVI V PATÁCH GD10-15-janda Jak vypadá hráčův den na turnaji European Tour? Podívali jsme se nejen na fairwaye Albatrossu, ale také do zákulisí velkého turnaje.
ČTENÁŘSKÁ RECENZE – YPSILONKA GD10-15-ypsi Fyzicky náročná a krásná osmnáctka nedaleko Liberce. Kdo ji pozná a najde od ní klíč, zažije nejkrásnější den na golfovém hřišti.
PAVEL POULÍČEK: ZA MINULOSTÍ SE NEOHLÍŽÍM GD10-15-poulicek Lidé si ho stále spojují s televizí Nova. Dnes je přitom u něj doma paradoxně zakázáno se na reprízy Kolotoče dívat.
TÉMA MĚSÍCE – ČESKÁ GOLFOVÁ REPUBLIKA GD10-15-tema Změřili jsme ji. Všechna golfová hřiště v Česku dohromady zabírají plochu 45 km2. Je to pouhých 0,057 % rozlohy republiky.
BEROUN - ČTYŘI KOLA PO ČESKU A VE VELKÉM GD10-15-wgm WGM BEROUN CZECH OPEN. Média turnaj ještě nezaregistrovala, mezi hráči se ale informace o jeho kvalitě rozšířila velmi rychle.
KABARETNÍ ČÍSLO - NEVÁZANĚ VESELÉ GD10-15-comedy Vítejte u prvního komediálního vydání Golf Digest. Není třeba šetřit s potleskem. Dejte průchod svému smíchu, radostnému řevu, chechotu nebo plácání svého souseda po kolenou.
V říjnovém čísle se dále dočtete: Zakázaný tanec Miguela Ángela Jiméneze musíte milovat, minimálně za jeho kroužení a kroucení během rozcvičování Kdy je dovoleno se smát? Pět nejvtipnějších hráčů na LPGA a PGA Tour, David Feherty o golfových vtipech a mnohem víc Malý velký muž Jak Zach Johnson zostudil ranaře, zvítězil na majorech a řekl si o Síň slávy Magické pohyby 5 triků, které lusknutím prstů nechají zmizet vaše špatné rány 442 slov o skvělých kolech Pokud mluvíme o důležitých kolech, jsou to ta na Tour Championship v roce 2014 Zasáhněte green každou ranou wedgí S MORGANEM HOFFMANNEM Proč jsem to udělal? Vysokou příhrou do svahu se tam sotva dostanete Karel Skopový jun. Čtyřparová dvanáctka v Berouně je velká  mrcha a tajemství  jamky leží na greenu Hank Haney Jak přestat míjet jamku vpravo David Leadbetter Modlení za lepší rány Jiří Šlédr Vláčky po sobě jdoucích ran David Carter O padesát metrů delší drivy Pravidla golfu Víte, kdy je pomoc,  které se vám dostane, proti pravidlům? Čísla hovoří V Q-school European Tour se zatím nemáme moc čím chlubit Golfové aplikace TLink – údajně nejlevnější, nejjednodušší a nejlehčí GPS golfové hodinky Můj pohled na D+D REAL Czech Masters Jak velkým úspěchem je dvojitý český cut? Jak naložit s křiklouny Lidé, kteří si kupují lístky na show, aby ji zkazili
Říjnové číslo magazínu GOLF DIGEST C&S vychází ve čtvrtek 1. října 2015!