GARY PLAYER: Hraje pod 70 i v osmdesáti

GARY PLAYER: Hraje pod 70 i v osmdesáti

GARY PLAYER oslavil tento měsíc 80. narozeniny, ale ani takové významné výročí v něm nevyvolává nostalgické myšlenky. Lpění na dřívějších úspěších není součástí Playerovy DNA. Většina normálních osmdesátníků se spokojí s poklidným životním tempem, avšak ten


GD11-15-GARY-PLAYERGARY PLAYER oslavil tento měsíc 80. narozeniny, ale ani takové významné výročí v něm nevyvolává nostalgické myšlenky. Lpění na dřívějších úspěších není součástí Playerovy DNA. Většina normálních osmdesátníků se spokojí s poklidným životním tempem, avšak tento výjimečný muž je zvyklý sbírat neobyčejné úspěchy více než 63 let a nějaké číslo jej jen tak nezastaví. Den, kdy jsme se s devítinásobným vítězem z majorů sešli, byl ukázkovým dnem Garyho Playera. Začal v Abú Dhabi, kde se věnoval VIP hostům, uspořádal tiskovou konferenci a ohlásil konání únorového turnaje Gary Player Invitational v Saadiyat Beach Golf Clubu. Do kanceláří Golf Digest na Blízkém východě dorazil v typickém černém oblečení, s perfektním účesem a s obvyklou jiskrou v oku. Když jsme se dali do řeči a vyzvali jej, aby se ohlédl za svými nejcennějšími úspěchy, s úsměvem odvětil: „Je mi osmdesát, ale cítím se na padesát. A pořád mám před sebou spoustu práce.“ Den předtím přiletěl z USA, ale běžné lidské neduhy, jako je vliv časového posunu nebo únava, jako by se jej netýkaly. Po hodině a půl z našeho vyhrazeného času dal Claudine Foong, naší redaktorce pro fitness, instruktáž z procvičování nohou na leg pressu a pokáral Tigera Woodse za to, že nabral příliš svalové hmoty. Potom, jak jinak, zamířil rovnou do tělocvičny. V tomto exkluzivním rozhovoru hovoří Gary Player o nové golfové éře, o umění života superstar a o dalším velkém rekordu, který touží překonat. Teď, když je vám osmdesát, můžete říct, na který úspěch jste nejvíce hrdý? Nejvíce si cením toho, že jsem jediný golfista, který vyhrál oba Grand Slamy – na klasické tour i na seniorském okruhu (Champions Tour). Seniorský Grand Slam stojí možná více sil, protože jej musíte zvládnout po padesátce. Na klasické tour je nás pět, kteří to dokázali, zatímco mezi seniory jsem jediný, takže to musí být těžší. Nicklaus, Palmer, Trevino a Watson – všichni tihle chlapi se o to pokoušeli. Myslím ale, že důvod, proč jsem to dokázal, je ten, že v padesáti jsem byl fyzicky díky cvičení téměř ve stejné kondici jako v pětadvaceti.
GD11-15-coverCo vše nám na sebe v exkluzivním rozhovoru prozradil Gary PLAYER najdete v listopadovém vydání magazínu Golf Digest C&S. Aby vám nic neuniklo, můžete si magazín předplatit jako klasickou nebo e-verzi, případně si předplatné objednat i přes bránu SMS. Více se o předplatném dozvíte ZDE Listopadové číslo magazínu Golf Digest C&S vychází ve čtvrtek 5. listopadu 2015.