HARRINGTON: Naučil jsem se hrát pod tlakem

Pokusí se o to, co nikdo v Palm Beach nedokázal od roku 1978, kdy zazářil legendární Američan Jack Nicklaus. Ir Padraig Harrington chce jako druhý muž v dějinách obhájit titul, pracně vybojovaný až v pondělní rozehrávce, kde na druhé "bonusové" jamce porazil Američana Daniela Be


Pokusí se o to, co nikdo v Palm Beach nedokázal od roku 1978, kdy zazářil legendární Američan Jack Nicklaus. Ir Padraig Harrington chce jako druhý muž v dějinách obhájit titul, pracně vybojovaný až v pondělní rozehrávce, kde na druhé "bonusové" jamce porazil Američana Daniela Bergera. Byly to velké nervy, kterým se nicméně Harrington mohl vyhnout. Dlouho vedl, jenže vše si zkomplikoval ranou do vody na jamce číslo 17 a následným double bogey. "Nikdy si nic neusnadňuji," říká úsměvem v rozhovoru pro pga.com.
Jeho složité cesty za tituly, včetně toho prvního z kategorie major, který získal v roce 2007 na OPEN CHAMPIONSHIP dublinského rodáka naučily důležitému poznatku: "Nikdy není nic ztraceno, dokud se neodehraje poslední jamka." Harrington, aktuálně 130. hráč světového žebříčku, má povahu nezdolného válečníka, mnohokrát se již dokázal dostat ze zdánlivě neřešitelné situace a oslavit sladký triumf. Nyní by rád slavil na THE HONDA CLASSIC, kde loni pochopil další důležitou věc.
"Hrál jsem pod tlakem lépe, než kdykoliv předtím. Lépe jsem se soustředil. A nyní vím, že si budou ve stejné situaci počínat stejně dobře," vzpomíná na floridský "nervák" bývalá světová trojka. Za obhajobou vyrazí zítra v 18:45 středoevropského času.