Utopenec

Utopenec

Ověřte si své znalosti o vodních překážkách Nepatrná část vašeho míčku se dotýká hranice vodní překážky. Je míč v překážce? Pokud je váš míček částečně ve vodní překážce, můžete založit hůl za jeho část mimo překážku? Zahráli jste slice do potů


Ověřte si své znalosti o vodních překážkách

  1. Nepatrná část vašeho míčku se dotýká hranice vodní překážky. Je míč v překážce?
  2. Pokud je váš míček částečně ve vodní překážce, můžete založit hůl za jeho část mimo překážku?
  3. Zahráli jste slice do potůčku definovaného jako podélná vodní překážka (červenými kolíky nebo čarami). Pokud spustíte míček do vzdálenosti dvou délek hole od bodu, kde naposledy překročil její hranice, budou vám ve hře překážet stromy. Na druhé straně překážky ve hře nic nepřekáží. Můžete spustit míček tam?
  4. Silný déšť zvedl hladinu vody v překážce tak, že přesáhla její hranice. Dostane-li se váš míček do vody vně hranic, můžete beztrestně využít úlevu?
  5. Vaše příhra překonala vodní překážku (označenou žlutě), míček přistál na greenu a pak se skulil zpět do překážky. Můžete míček spustit na straně greenu?
  6. Pokud zahrajete míček do vodní překážky, můžete hrát druhým míčkem jako provizorním?
  7. Když už spustíte míček podle jedné z podmínek pravidla pro vodní překážku, smíte jej zvednout bez trestu a zvolit jinou podmínku spuštění podle pravidla 26 (Vodní překážky)?
  8. Pokud odehrajete míček ve vodní překážce a on se v ní zastaví, máte další volby kromě hraní míčku, jak leží?
  9. Musíte identifikovat míček ve vodní překážce, abyste mohli pokračovat podle pravidel, která pro ni platí?
  10. Váš odpal se skulil do blízké suché strouhy, která  není označena jako vodní překážka. Můžete beztrestně využít úlevu?

Odpovědi

  1. ANO. Je v překážce, pokud se jí kteroukoliv částí dotýká. (DEFINICE)
  2. ANO, ale dostanete trest, jelikož založíte hůl v překážce před odehráním míčku. (PRAVIDLO 13-4)
  3. ANO. U podélné vodní překážky můžete najít bod na protější hranici překážky, který je ve stejné vzdálenosti od jamky jako bod, v němž míček naposledy překročil hranici překážky. Pak spusťte míček do vzdálenosti dvou délek hole od takto určeného bodu, ne však blíž jamce. (PRAVIDLO 26-1c)
  4. ANO. Je to náhodná voda. (PRAVIDLO 25-1b)
  5. NE. Můžete s trestem jedné rány buď spustit míček na té straně překážky, z níž jste právě hráli, na prodloužení spojnice jamky a místa, kde míček naposledy překročil hranici překážky, nebo můžete hrát z místa, odkud jste hráli naposledy. (PRAVIDLO 26-1)
  6. NE. Jakýkoliv druhý míček bude považován za míček ve hře se ztrátou rány a vzdálenosti. (PRAVIDLO 27-1)
  7. NE. Jakmile míček spustíte, je ve hře. Svůj názor smíte změnit před spuštěním míčku.
  8. ANO. Můžete s trestem jedné rány pokračovat podle jakýchkoliv podmínek pravidla, které jste měli k dispozici před ránou z vodní překážky. (PRAVIDLO 26-2)
  9. NE. Pokud víte nebo jste si téměř jisti, že je ve vodní překážce, pokračujte podle pravidle pro ni. Poznámka: Pokud uvidíte nebo uslyšíte šplouchnutí, není to dostatečný důkaz.
  10. NE. Strouha je definována jako vodní překážka bez ohledu na hloubku vody v ní nebo na to, zda je označena jako překážka. (DEFINICE)