TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: První triumf, trápení českých hráčů nebo jedna premiéra Ryder Cupu

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: První triumf, trápení českých hráčů nebo jedna premiéra Ryder Cupu

MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT BERGER POZNÁVÁ CHUŤ VÍTĚZSTVÍ Je rozhodnuto. Daniel Berger své slibné vedení o tři rány udržel i v závěrečném kole a je čerstvým šampiónem turnaje FedEx St. Jude Classic. V neděli zahrál znovu parádně, když nasázel pět bir


MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT
  • BERGER POZNÁVÁ CHUŤ VÍTĚZSTVÍ
Daniel Berger - FedEx St. Jude Classic 2016Je rozhodnuto. Daniel Berger své slibné vedení o tři rány udržel i v závěrečném kole a je čerstvým šampiónem turnaje FedEx St. Jude Classic. V neděli zahrál znovu parádně, když nasázel pět birdie a dvě bogey, čímž potvrdil obrovskou formu, se kterou se v Memphisu potkal. Pro třiadvacetiletého Američana je to vůbec první triumf v kariéře. Dosud se nejlépe umístil dvakrát na druhém místě v roce 2015 na podnicích BMW Championship a The Honda Classic. "Je to ten nejlepší pocit. Těžce pracujete, abyste se sem dostal a nakonec zvedl tu trofej. Nevím, jak bych to popsal," prozradil dojatý vítěz. S konečným skóre -13 navíc Berger vyhrál s náskokem tří úderů na Brookse Koepku, Steva Strickera a Phila Mickelsona. https://twitter.com/PGATOUR/status/742156472826482693
  • ČÍŇAN DOBYL EVROPU
Ashun Wu - Lyoness Open 2016Čínský golfista Ashun Wu slaví svůj druhý triumf na European Tour. Třicetiletý hráč ztrácel před posledním kolem jednu ránu na vedoucího Zandera Lombarda, ale na rozdíl od Jihoafričana zahrál velmi slušné poslední kolo. Sedm birdie, dvě bogey a jedno double bogey mu nakonec zajistilo skóre -13, tudíž náskok jedné rány na Španěla Adriana Otaeguia. "Byl jsem dnes velmi dobře myšlenkově naladěný a celkově to byl parádní týden," řekl čerstvý šampión. Wu se tak na European Tour raduje podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo před více než rokem na podniku Volvo China Open.
  • ZAPLATILA NOVÁČKOVSKOU DAŇ
Nejlepší česká hráčka Klára Spilková si tento týden připsala svůj první start na americkém majoru. Na turnaji KPMG Women´s PGA Championship se ale bohužel neprobila přes cut a s turnajem se rozloučila. "Hřiště je těžké a úzké, ale jamky dávají smysl. Tady trénovat, tak jsem nejlepší na světě," napsala Češka na svůj web ještě před samotným začátkem podniku. A její slova o náročnosti hřiště Sahalee Golf & Country Club se potvrdila, což dokazuje i skóre z obou dnů.Ve čtvrtek i v pátek zahrála Spilková devět ran nad par a s+18 byla nakonec 11 ran od vysněného cutu.
  • ČESKÉ TRÁPENÍ
Čeští golfisté v uplynulém týdnu zápolili na dvou frontách v rámci European Tour a European Challenge Tour a v obou případech bohužel neúspěšně. Na ET se hrálo v rakouském Atzenbruggu na podniku Lyoness Open, kde se Petru Gálovi, Aleši Kořínkovi ani Petru Dědkovi nepovedlo projít cutem. Z českého trojlístku skončil nejlépe první jmenovaný, který se s +10 podělil o 117. příčku. O nic lépe se ale Čechům nevedlo ani na European Challenge Tour. Na turnaji KPMG Trophy v belgickém Aartselaaru se do závěrečných dvou kol neprobojoval jak Jan Cafourek, tak ani Daniel Suchan. Cafourek skončil na paru, což stačilo na dělené 93. místo. Suchan skončil s +5 na dělené 138. pozici.
  • MATUŠ MÁ PŘED SEBOU DALŠÍ METU
Momentálně nejlepší český golfista Stanislav Matuš si díky famózní formě z poslední doby zajistil nominaci do kvalifikace o OPEN THE FRANCE, jedno z největších a nejlépe dotovaných turnajů na letošním okruhu ET. Na stý ročník slavné akce se pokusí probít na jednodenním klání na 36 jamek na greenech Exclusive Golf d’Apremont, malebného hřiště ležícího cca. 50 kilometrů od Paříže na hraně regionálního přírodního parku Oise – Pays de France. Matuš se bude 20. června bít s dalšími 77 kvalifikanty, mezi nimiž nechybí třeba Ital Edoardo Molinari,  Velšan Rhys Owen Davies či Argentinec Estanislao Goya. Pozvánku na OPEN DE FRANCE obdrží tři nejlepší borci z početného pole.
  • RYDER CUP SE UKÁŽE V ČESKU
profimedia-0218689408Jedna z nejslavnějších golfových trofejí přiletí poprvé do Česka. Bude vystavena v pátek 19. srpna a v sobotu 20. srpna během D+D REAL Czech Masters v turnajové vesničce v Albatross Golf Resortu. "Každý divák, který dorazí na Czech Masters bude mít možnost se u trofeje vyfotit a prohlédnout si ji zblízka. Jen je nutné počítat s tím, že vzhledem k významu a hodnotě rydercupové trofeje zajišťujeme i určitá bezpečnostní opatření," řekl Pavel Poulíček, ředitel marketingu společnosti Relmost, která turnaj pořádá.Každý, kdo dorazí na Albatross, se podle něho může těšit na nevšední zážitek. "Je to výjimečná chvíle. V Česku bude tato trofej vůbec poprvé," připomněl Poulíček.