TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Češi hráli na Penati, ve Skotsku kraloval Švéd, Lee skóroval pro charitu

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Češi hráli na Penati, ve Skotsku kraloval Švéd, Lee skóroval pro charitu

Neuniklo vám minulý týden? GRAY BEAR TROPHY PRO SUCHANA Až úspěšně zvládnutá rozehrávka rozhodla o tom, že ve slovenské obci Tále triumfoval na turnaji GRAY BEAR TROPHY český golfista Daniel Suchan. V rozehrávce porazil krajana Tadeáše Sedláčka. Suchan za titulem vyrazil


Neuniklo vám minulý týden?
  • GRAY BEAR TROPHY PRO SUCHANA
Až úspěšně zvládnutá rozehrávka rozhodla o tom, že ve slovenské obci Tále triumfoval na turnaji GRAY BEAR TROPHY český golfista Daniel Suchan. V rozehrávce porazil krajana Tadeáše Sedláčka. Suchan za titulem vyrazil až ve druhém kole,  které jako jediný z celého "pelotonu"zvládl uhrát pod par, první se mu příliš nepovedlo a až stíhací jízda ozdobená pěti birdie a přibrzděná dvěma bogey a jedním double bogey jej dorovnala se Sedláčkem, po úvodním hracím dni "stříbrným" za Maďarem Benjaminem Palanszkim. Ten se nicméně odstřelil z předních pozici, když coby lídr zahrál za +7. České hvězdy nezářily, akce se nepovedla ani Ondřeji Lieserovi, ani Lukáši Ťintěrovi.
 
  • THE GREENBRIER CLASSIC ZŮSTAL JEN NA PAPÍŘE
greenbrier-1PGA Tour měla tento týden pokračovat štědře dotovaným turnajem THE GREENBRIER CLASSIC (6,9 milionu dolarů). Jenže ničivá povodeň zdevastovala hřiště White Sulphur Springs, navíc si ve státu Západní Virginie vyžádala spoustu obětí - jak materiálních, tak bohužel i lidských. Zemřelo prý kolem 30 lidí.    „Zpráva o ničivých povodních je pro nás velmi bolestná. Více než o devastaci hřiště jde o ztráty na lidských životech v důsledku těchto strašlivých záplav,“ uvedl v oficiálním prohlášení komisař PGA Tour Tim Finchem. „Zrušení turnaje Greenbrier Classic je tím nejrozumnějším postupem, který jsme mohli zvolit."
 
  • NA PENATI SE BLÝSKL JEN CAFOUREK
Jan CafourekAni Petr Gál, ani Filip Mrůzek, ani Ondřej Lieser. Největším českým esem byl ve slovenské Senici na turnaji D+D REAL SLOVAKIA CHALLENGE Jan Cafourek, který jako jediný prošel cutem a nakonec vystoupal až na padesáté místo. Nejvíce se mu povedlo páteční kolo, jeho 65 úderů bylo třetím nejlepším výsledkem dne! Díky celkovému skóre -4 si přišel na finanční prémii ve výši 697 euro.  „Dnes jsem měl vlažnější začátek. Pak jsem se vzpamatoval a začal trefovat rány. Celý den jsem se ale trápil na greenu, přitom šance tam byly,“ zhodnotil neděli Cafourek pro pga.cz.  Z Penati každopádně odjíždí optimisticky naladěn: "Věřím, že je to impuls, že to dělám dobře a že se někam posouvám. Má hra se začíná dávat dohromady. Určitě to i zvedne sebevědomí."
  • LEE SKÓROVAL PRO CHARITU
Novozélanďan Danny Lee se předvedl skvělým gestem, když se rozhodl za každé birdie a každý eagle darovat 500, respektive 1000 dolarů na konto Neighbors Love Neighbors, kampani podporující oblasti Západní Virginie postižené zničující povodní. Lee měl letos obhajovat titul na THE GREENBRIER CLASSIC, místo toho se ale vydal do Skotska, kde sbíral dolary pro zmíněnou charitu. "Je velmi nešťastné, co se tam stalo. Jsem trošku zklamaný, že jsem se nemohl vrátit, abych obhájil titul, nicméně mnohem více starostí mám o tu spoustu lidí, kteří zažívají těžké časy," řekl pro Golf Channel. Na SCOTTISH OPEN nakonec uhrál dělenou třetí příčku a 17 birdie.
  • MATUŠ MOCNĚ FINIŠOVAL matus-Ypsilon_Cup-1.2016-photo-Zdenek_Sluka-0012Stanislav Matuš potvrdil skvělou formu na německém turnaji KOSAIDO DÜSSELDORF OPEN, po opatrnějším, či snad rozpačitějším úvodu, kdy uhrál první kolo se dvěma údery nad par, předvedl výrazné zlepšení a postupně stoupal výsledkovou listinou. Ještě v pátek se pochyboval na hraně třetí a čtvrté desítky, nicméně na zdařilé druhé kolo (-2) navázal finálovým skóre -3 a s celkovou bilancí -3 se protlačil až do elitní dvacítky a to na skvělou sedmnáctou příčku. V hodnocení Order of Merit tak dál srdnatě bojuje o kartu pro Challenge Tour, zatím mu patří sedmá příčka, potřeboval by ovšem skončit pátý.

 
  • MICKELSON A SPOL. HRÁLI PUTTEREM NA 200 YARDŮ
Kopec legrace i užili přední světoví hráči ve Skotsku. Hlavně při exhibičním "puttu" na dvě stě yardů. https://www.youtube.com/watch?v=SmZeQGjwb8U
 
  • NOREN POPÁTÉ VÍTĚZEM NA EUROPEAN TOUR
Švédský golfista Alex Noren uhájil vedení na European Tour a s náskokem jedné rány ovládl ABERDEEN ASSET MANAGEMENT SCOTTISH OPEN. Noren potvrdil to, že je mužem železných nervů, popáté v kariéře přetavil vedoucí pozici po třech kolech ve vítězství. "Tohle je moje vůbec největší vítězství v kariéře. Jen se podívejte na tu spoustu skvělých hráčů, kteří tu byli. Navíc se hrálo na krásném skotském hřišti. O ničem jiném jsem jako kluk nesnil," hlásil pro oficiální web ET. Noren si vylepšil svůj nejlepší výsledek ze Skotska - v roce 2012 vystoupal na třetí příčku, k titulu na opravdu nádherném pobřežním hřišti dokráčel na osmý pokus a coby jednatřicátý vítěz v dějinách SCOTTISH OPEN. https://twitter.com/EuropeanTour/status/752219300505812992