14 DŮVODŮ, proč Američané vyhrají RYDER CUP

14 DŮVODŮ, proč Američané vyhrají RYDER CUP

Američané mají Johnsona Se vším respektem k současné světové jedničce Jasonu Dayovi, nejlepším golfistou roku 2016 je Dustin Johnson. A bude tím nejlepším hráčem vítězného týmu v Hazeltine. Jsou to prostě fakta (ne tak určitě, ale vzhledem k formě DJe to berte za hotovou v?


ryder-cup-us-win-djAmeričané mají Johnsona

Se vším respektem k současné světové jedničce Jasonu Dayovi, nejlepším golfistou roku 2016 je Dustin Johnson. A bude tím nejlepším hráčem vítězného týmu v Hazeltine. Jsou to prostě fakta (ne tak určitě, ale vzhledem k formě DJe to berte za hotovou věc).      
 

ryder-cup-us-win-reedAmeričané mají Reeda

Zápal, síla (jen se podívejte, co udělal s tou fajfkou), hvězdy a pruhy na kravatě. Patrick Reed je Amerika.        

ryder-cup-us-win-roryPuttování Roryho McIlroye

Dobře, dobře, McIlroy se pod vedením nového kouče puttování (Phila Kenyona) trochu zlepšil, což ukázal při DEUTSCHE BANK a TOUR CHAMPIONSHIPS, ale úprava techniky a změna vybavení (McIlroy podstupuje obojí) prostě takhle snadná není. A k tomu si připočtěte jeho pochybnou reputaci z greenů. "Je hodně reálné, že dříve či později ze čtyř stop, či kratší vzdálenosti, mine," řekl nejmenovaný hráč z PGA Tour.

ryder-cup-us-win-kaymerChippování Martina Kaymera

Tohle řekl další nejmenovaný golfový profesionál: "Martinovi se při chippování třesou ruce. Dokáže sice zahrát flop, ale má problémy s relativně rovnými, přímými chipy. Začalo to nenápadně, ale teď už je z toho slušný mentální blok." Je potřeba cokoliv dodávat?  

ryder-cup-us-win-fansVýhoda domácího prostředí

Američtí fanoušci pojmou tuto událost v Hazeltine, jako kdyby probíhala s Evropou regulérní válka a v sázce byla bezpečnost země. A domácí hráči se nechají vyhecovat touto atmosférou. (Připomínka pro fanoušky v Hazeltine: Tohle není opravdová válka, jde o pouhou sportovní událost. Je ale velmi důležitá. Klidně se chovejte šíleně. Pořádně šíleně. Však víte)

ryder-cup-us-win-fitzpatrickEvropa má šest nováčků

Tohle není stejný tým, se kterým Američané soupeřili posledních 14 let. Evropané mají spoustu svěžích, neznámých tváří.  Včetně dětských tvářiček - jen se podívejte na Matthewa Fitzpatricka! Vypadá jako dítě, které trénuje a čeká, až je máma vyzvedne z hřiště.  Fandové v Hazeltine budou k takovým junákům nemilosrdní.          

ryder-cup-us-win-caseyNa některé špičkové Evropany se nedostalo

Paul Casey nebyl vybrán, protože se rozhodl neobnovit své členství na European Tour. Russell Knox je příliš málo evropský a nemá známosti. Alex Noren zase začal hrát v brilantní formě až příliš pozdě. Je taková škoda, že se týmy uzavírají tak brzo. Pardon, počkejte...      

ryder-cup-us-win-captainsNačasované volby Davise Lovea III

Nejen, že Američané mají čtyři kapitánské volby, ale k jejich využití navíc došlo o poznání později než u těch evropských. Davis Love III ukázal na Rickieho Fowlera, Matta Kuchara a J.B. Holmese dva týdny poté, co Darren Clarke uzavřel své mužstvo. A pak byl ještě schopný donominovat Američana s patrně nejlepší formou - Ryana Moorea, jednoho z hrdinů TOUR CHAMPIONSHIP.      

ryder-cup-us-win-stensonKoleno Henrika Stensona

Samozřejmě, Švéd v rekordním stylu vyhrál OPEN CHAMPIONSHIP a málem získal olympijské zlato, ale také má bolavé koleno, které loni vyžadovalo operaci a nyní jej donutilo vynechat poslední dvě akce v PLAYOFFS FEDEXCUPU.      

ryder-cup-us-win-tigerTigerův pohled

Dovedete si představit, jak zastrašující bude Tigerův pohled z golfového vozíku, když takhle upřeně hleděl na tenisové US OPEN?      

Furyk-HolmesHolmes je zpátky

Holmes (vpravo) byl s bilancí 2-0-1 jedním z motorů amerického týmu, který v roce 2008 ovládl Ryder Cup. Tehdy platil za kapitánskou volbu Paula Azingera. Také reprezentoval Ameriku na čtyřech mezinárodních akcích a jeho tým pokaždé zvítězil.  J.B. je prostě čtyřlístek pro štěstí rudo-bílo-modré družiny.      

ryder-cup-us-poulterZato Poulter se nevrací

Ano, ano. Hlavní agitátor Evropanů sice bude v Hazeltine přítomen jako asistent kapitána, ale to není to samé. Nikomu se v nedávné historii nepovedlo vyšroubovat výkonnost při Ryder Cupech lépe než právě jemu. Oficiálně je jeho bilance 12-4-2. Neoficiálně se zdá ještě lepší.        

Arnold-PalmerArnieho (nová) Armáda

Stejně jako tým Evropy byl v roce 2012 inspirován smrtí Seveho Ballesterose, Američané se semknou kvůli úmrtí jiné golfové legendy: Arnolda Palmera. Palmer bohužel nežil tak dlouho, aby viděl, jak USA ukončí evropskou nadvládu, nicméně vítězství domácích by bylo stylovou poctou "Králi".

ryder-cup-us-sergio-roryPravidlo průměru

Soupeřící týmy jsou nesmírně vyrovnané. Tak, že je nemožné, aby jedna strana dominovala věčně.  Evropa vyhrál šest ze sedmi posledních Ryder Cupů, drží sérii tří triumfů za sebou. Tohle prostě jednou skončit musí...    
Článek je překladem z americké verze Golf Digest, odkud pochází  také fotografie