CO MÁM V BAGU: McIlroy zvítězil s novým putterem

CO MÁM V BAGU: McIlroy zvítězil s novým putterem

Když se, poté co Nike oznámil, že končí s výrobou míčků a holí, Roryho McIlroye ptali, zda do svého bagu zařadí nějaké nové hole, odpověděl, že kromě putteru je se všemi spokojený. Ostatně puttování je pro McIlroye velké téma, vždyť se mu nedaří nejen historicky, ted


profimedia-0291027334Když se, poté co Nike oznámil, že končí s výrobou míčků a holí, Roryho McIlroye ptali, zda do svého bagu zařadí nějaké nové hole, odpověděl, že kromě putteru je se všemi spokojený.

Ostatně puttování je pro McIlroye velké téma, vždyť se mu nedaří nejen historicky, tedy z dlouhodobého hlediska, ale  hlavně v aktuální sezóně. Podle statistiky strokes gained/putting byl ještě minulý týden na 130. místě, tak bídně si vedl naposledy v roce 2011.

Zdá se ovšem, že Severní Ir našel na své trable odpověď - nově spolupracuje s opravdovým guru ve hře putterem Philem Kenyonem, na jehož služby v minulosti spoléhal Martin Kaymer a v současné době je využívají Henrik Stenson, Justin Rose či Lee Westwood.

„Cítím, že Phil je pro mě tou správnou cestou, jak se zlepšit. Uvidíme, jak nám to půjde. Budeme tvrdě pracovat a věřím, že každý týden učiním drobný pokrok,“ říká vítěz čtyř turnajů z kategorie major na adresu respektovaného odborníka.

Pokud bychom měli soudit podle výsledku DEUTSCHE BANK CHAMPIONSHIP, spolupráce opravdu funguje.  Vždyť McIlroy vyhrál a je zase světovou trojkou. Přeskočil Švéda Henrika Stensona a dokonce i Američana Jordana Spiethe,  ještě před pár měsíci nejlepšího golfistu planety.

K prestižnímu titulu a prémii 1,53 milionu dolarů nicméně sedmadvacetiletému hráči nepomohl jen nově najatý kouč, ale také výměna putteru.  Výsledkem kombinace obou novinek byla výborná statistika strokes gained/putting +1,319.

A hlavně několik důležitých proměněných puttů a to dokonce ve finálovém kole: z 18 stop na osmičce a 22 stop na dvanáctce. McIlroy si sliboval, že jeho puttování se bude postupně lepšit, ani on ale asi nedoufal v mílové kroky...


  Roryho bag: Míček: Nike RZN Tour Platinum Driver: Nike Vapor Fly Pro (Mitsubishi Diamana Blue Board s+ 70x), 9.5 degrees 3-dřevo: Nike Vapor Speed, 15 stupňů 5-dřevo: Nike Vapor Speed, 19 stupňů Železa (4-9): Nike VR Pro Blades; (PW): Nike Engage Wedge: Nike Engage (52, 56 a 58 stupně) Putter: Scotty Cameron by Titleist M1 prototype