HICKORY CHALLENGE: Oslava golfové historie ve jménu ořechovce

HICKORY CHALLENGE: Oslava golfové historie ve jménu ořechovce

Danny Willett, nastrojený v retro oblečení a se stylovým bagem přes rameno, rozdával úsměvy na všechny strany, výborná nálada vyzařovala i z tváří jeho tří soupeřů: Miguela Ángela Jiméneze, Lee Westwooda i Paola Quiriciho, mistra světa ve hře ořechcovými holemi z roku 2013,


Danny Willett, nastrojený v retro oblečení a se stylovým bagem přes rameno, rozdával úsměvy na všechny strany, výborná nálada vyzařovala i z tváří jeho tří soupeřů: Miguela Ángela Jiméneze, Lee Westwooda i Paola Quiriciho, mistra světa ve hře ořechcovými holemi z roku 2013, pro jejichž materiál se dokonce i v češtině vžil název „hikory“, případně „hikora“. Pročpak se tak letošní šampión z Augusty či doutníkový král tak způsobně oblékli a vybavili holemi z hikery? Zmíněné kvarteto dostalo tu výsadu, že mohlo na dvou jamkách (desítce a osmnáctce) uctít dějiny evropského golfu a samotného turnaje OMEGA EUROPEAN MASTERS, který slaví sedmdesátý ročník a je nejstarší akcí na starém kontinentu hranou stále ve stejném středisku.

Na krásném alpském hřišti Golf Club Crans sur Sierre, kde najdete i snad nejmalebnější jamku vůbec. HICKORY CHALLENGE od čtveřice zúčastněných vyžadovala dobové „kostýmy“ a hole, vše mělo odpovídat roku 1939, kdy předváleční golfisté poprvé vyrazili do populární lyžarské oblasti potápět míčky na greenech lemovaných vrcholy a štíty majestátního pohoří. Vítězem dvoujamkové exhibice se po napínavém průběhu stal Angličan Westwood. V českém prostředí důvěrně známá osobnost se zase jednou ukázala jako výborný bavič, poté co na desítce zahrál Weestwood dlouhý a náročný putt, radostí zatančil. Decentně, jak se na pravého ostrovního gentlemana sluší a patří. V tu chvíli s ním držel krok jeho krajan Willett i stále populární Jiménez.

Poté se ovšem Španěl „odstřelil“ na osmnáctce a v čistě britském duelu se o kraví zvonec, trofej za výhru v HICKORY CHALLENGE, utkali Willett s Westwoodem. Rozehrávka byla netradiční, z drop zóny se měli oba pánové co nejblíže trefit předem určenému bodu a tohoto úkolu se lépe zhostil, byť až na druhý pokus (první rány ani jednomu W nevyšly), starší ze soupeřů. „Moc jsem se bavil. Byl to naprosto odlišný pocit od toho, jaký běžně při hře prožíváme. HICKORY CHALLENGE byla skvělý způsob, jak zakončit krásný golfový den,“ hodnotil Westwood nostalgický návrat ke golfovým kořenům. O výsledek zase tolik nešlo, exhibice se hrála především pro pobavení a také jako poklona dlouhověkosti akce, která dnes pozná svého sedmdesátého vítěze.