HOVĚZÍ míří do USA. JOHNSTON se rve o PGA Tour

HOVĚZÍ míří do USA. JOHNSTON se rve o PGA Tour

Jste fanouškem Andrewa „Beef“ Johnstona (upřímně řečeno, kdo není?) a žijete v USA? Pak pro vás máme dobrou zprávu, „Hovězí“ se vrací do Ameriky a to na delší dobu. Ne, populární Angličan ještě není členem PGA Tour, nicméně zdá se, že udělá další krůček vst?


Jste fanouškem Andrewa „Beef“ Johnstona (upřímně řečeno, kdo není?) a žijete v USA? Pak pro vás máme dobrou zprávu, „Hovězí“ se vrací do Ameriky a to na delší dobu.

Ne, populární Angličan ještě není členem PGA Tour, nicméně zdá se, že udělá další krůček vstříc této metě a představí se na Web.com Tour Finals, sérii čtyř turnajů, kterou zahajuje 8. září DAP CHAMPIONSHIP. Tedy pokud si Johnston nespletl Cantebury Country Club v ohijském Clevelandu s anglickým Cantebury.

Na dané sérii se může představit nejlepších 75 hráčů podle žebříčku odměn na Web.com Tour a golfisté umístění od 125. do 200. místa ve FedEx Cupu. K mání bude 25 karet pro PGA Tour na sezónu 2017. Johnston se na kvarteto akcí kvalifikoval díky stejnému kritériu, které splnili rovněž Thajec Kiradech Aphibarnrat a Američan Bryson DeChambeau. Jakému? Coby nečlen PGA Tour skončil mezi 125. až 200. pozicí ve FedEx Cupu.

Vsuvka redaktora: Zaznamenali jste snahu PETA (organizace bojující za etické zacházení se zvířaty), aby se Andrew Johnston přejmenoval, či spíše aby změnil přezdívku z "Beef" na "Tofu"a aby změnil nezdravý životní styl? Johnston dokonce dostal od PETA sojové steaky, aby si vyzkoušel jiné stravování. Populární hráč návrhu nevyhověl s následujícím vysvětlením: „Je to vlastně moje jméno, takže se jej měnit nechystám.“

Sedmadvacetiletý Johnston v dubnu vyhrál svůj premiérový titul na European Tour, navíc skončil na děleném osmém místě na OPEN CHAMPIONSHIP.

"Chcete hrát ty nejlepší světové turnaje tam, kde můžete,“ říká Johnston na otázku, zda si myslí na častější vystupování za velkou louží. „Můj cíl je hrát ty nejlepší a největší turnaje a jednoduše platí to, že spousta z nich se pořádá v Americe.“

Pokud se mu bude v příštích pár týdnech v USA dařit, bude v zámoří v příštím roce patrně pečený vařený. A fanoušci si budou užívat podstatně větší porci „hovězího golfu“.

Článek je překladem z americké verze Golf Digest