LETÍ TO, Loreta Pyšely vstoupí do PÁTÉ sezony, s evergreeny i jednou novinkou

LETÍ TO, Loreta Pyšely vstoupí do PÁTÉ sezony, s evergreeny i jednou novinkou

Jako by to bylo včera, kdy se otevírala osmnáctka – vlastně nejdříve a skromně devítka – Loreta nedaleko středočeských Pyšel. A tak, jak to u nás bývá, hned od začátku bylo slyšet mnoho pozitiv i negativ. „Hřiště není připravené, hráče odradí jeho kvalita, je krátk?


LoretaGolfClub-32Jako by to bylo včera, kdy se otevírala osmnáctka – vlastně nejdříve a skromně devítka – Loreta nedaleko středočeských Pyšel. A tak, jak to u nás bývá, hned od začátku bylo slyšet mnoho pozitiv i negativ. „Hřiště není připravené, hráče odradí jeho kvalita, je krátké, ten kopec od parkoviště ke klubovně golfisty zabije…“ Vše měl nicméně prověřit čas – a to se také naštěstí stalo. Čtyři sezony jasně ukázaly, že plán postavit další hřiště za Prahou byl dobrý nápad. A správná volba byla i s datem jeho otevření, nebo jeho nastavením někam mezi mistrovská a čistě oddychová hřiště, včetně vyhlášené lázeňské šestky. Asi každý, kdo osmnáctku na Loretě dobře zná ví, že dá každému šanci sáhnout si na stejných jamkách na par stejně, jako poznat trápení při nepřesné hře nebo jejím podcenění. Pyšely vám nabídnou příjemný výlet za golfem a boj o skóre, které se může měnit tak rychle, jak polevíte v koncentraci nebo si jednou budete myslet, že golf v Pyšelích je jen taková sobotně odpolední srandička, která vám strach už nikdy nenažene. Velký omyl. MAPU HŘIŠTĚ LORETA včetně možnosti plánování hry MAPA HŘIŠTĚ
KDE JE HŘIŠTĚ DNES? IMG_8623-EditPo právu se stalo hřištěm roku 2015 podle magazínu Golf Digest, respektive hráči sami Loretu zvolili jako nejlepší mezi stovkou všech v České republice. Těžko soudit, co je k tomu vedlo. Zda to bylo ještě nadšení z nového hřiště, zda to byla atmosféra, jakou zdejší klub nabízí, prostředí nebo šikovný marketing. Jisté je jedno, V Pyšelích se na růžích nespí a kvalita, která byla od začátku nastavena hodně vysoko, roste dál a vylepšují se i služby. V nabídce je evergreen SWING, roční členství za 1550 korun (990 pro juniory), a to včetně podzimní hry se slevou 50 %. Chcete-li tak být jen registrování na ČGF a přesto využít výhod člena na Loretě, v ceně získáte navíc jedno volné hrací fee na 18 jamek, slevu 20 % na green fee v pondělí a úterý. Od října až do konce sezóny 2016 pak ještě zmiňovanou 50% slevu na hrací fee. Novinkou, která zaujme, je SWING PLUS 2017. Nový produkt za cenu 3990 korun (2500 pro juniory, ve kterém získáte opět registraci na ČGF, ale také tři hrací fee na osmnáct jamek a samozřejmě další výhody člena. Při zakoupení v roce 2016 zjsou vaše i všechny výhody, které zahrnuje základní členství SWING. Pokud jste si Loretu oblíbili a nemáte s ní ještě srovnané účty, máte šanci si již teď připravit podmínky pro sezonu nadcházející, a za velmi zajímavou cenu si již teď zajistit minimálně tři šance pro odvetu. Velkou výhodou hřiště je rychlost hry, s jakou se zde potkáte. Není nic výjimečného, že ve dvou nebo ve třech dokážete osmnáct jamek oběhnout lehce pod čtyři hodiny. IMG_8617-EditPrávě rychlost je poslední dobou velkou doménou Lorety. Ať se jedná o celkovou délku nebo vzdálenost přechodů mezi jamkami. Vše přesto obvykle nejvíce ovlivňují sami hráči. A samozřejmě nastavení hřiště a roughů. Ty od fairwayi v průběhu léta odstoupili a umírnili se do podoby esteticky ve větru se vlnících ostrůvků kostřavy. Hráči se hřiště naučili a málokdy se vám tak stane, že byste někde bloumali na odpališti a čekali, až flight před vámi vyklidí hrací pole – mimochodem, velice příjemné. Plná není ani kapacita životní členské základny, tedy nabídky pro ty, kteří už chtějí mít vybráno a nejsou typem cestujícího golfisty. Životní členství PREMIUM pro rok 2017 je opět ve variantě na zkoušku a ještě podzimním členstvím 2016 jako dárkem zdarma. Loreta má stále ambice být více klubovým, než klasickým otevřeným hřištěm. Premium na zkoušku vám dá příležitost veškeré výhody člena na jeden rok ochutnat, a to za 25 000 korun s tím, že si užijete neomezenou hru zcela zdarma. Zvýhodněnou cenu mají junioři, studenti a senioři nad 60 let.
RYCHLOST NADE VŠE A DÉLKA, KTERÁ NENÍ PROTIVNÁ LoretaGolfClub-31Dny se neúprosně krátí a tím se krátí i čas na hru. Poslední startovní časy se neúprosně stěhují do doby po obědě a ranní zase může ovlivnit mlha. Pro Loretu a pro vás tak do karet může hrát její vzdálenost od Prahy nebo rychlost, s jakou se zde dokáže jedno kolo odehrát. Třeba právě Pyšely jsou tou správnou volbou, kam si jet nejen zahrát, ale také hrát pravidelně a rychle. Zdejší osmnáctka za to rozhodně stojí a stále dokáže překvapovat kvalitou a tempem hry. Navíc je to hřiště, které vám dokáže zvednout sebevědomí nebo třeba poprvé dát šanci vyzkoušet hru z bílých odpališť. Blíži se konec sezony a je čas otestovat svou výkonnost a prodat zkušenosti, které jste za celý rok nasbírali. Ověřit si, kam jste se od jara posunuli, a zda není ten správný čas přemýšlet postoupit mezi ty nejlepší. A právě Loreta patří na podzim k těm nejkouzelnějším osmnáctkám, i v ranní mlze.