PATRICK REED: O Ryder Cupu, puchýřích a steaku v Šanghaji

PATRICK REED: O Ryder Cupu, puchýřích a steaku v Šanghaji

PATRIOT | MY SHOT | SRPEN 2016 | WOODLANS | TEXAS PATRICK REED O RYDER CUPU, O SVÉM PÁNSKÉM KOUTKU, O PUCHÝŘÍCH NA RUKOU A O TOM, JAK SI V ŠANGHAJI POCHUTNAL NA STEAKU – S GUYEM YOCOMEM NĚKDY v tomto období roku se znovu dívám na film Patriot. V jedné scéně Američané bojují


RTG-58_65_GD0916_FEAT_MYSHOT_REED_rev2-1PATRIOT | MY SHOT | SRPEN 2016 | WOODLANS | TEXAS PATRICK REED O RYDER CUPU, O SVÉM PÁNSKÉM KOUTKU, O PUCHÝŘÍCH NA RUKOU A O TOM, JAK SI V ŠANGHAJI POCHUTNAL NA STEAKU

– S GUYEM YOCOMEM

NĚKDY v tomto období roku se znovu dívám na film Patriot. V jedné scéně Američané bojují proti Britům a jsou na ústupu. V té chvíli Mel Gibson zachrání americkou vlajku, otočí se směrem k Britům a vyrazí zběsile proti nim. Když to vidí ostatní kolonisté, udělají čelem vzad a následují jej. Obraz boje se zcela změní. Právě s takovým nadšením se snažím hrát Ryder Cup. Nejde v něm ani zdaleka o život, ale myslím si, že s hrdostí, odhodlaností a nadšením to můžete dotáhnout daleko. BUČENÍ BYLO DŮSLEDKEM MÍSTA, kde se hrálo. Připadalo mi to fantastické. Publikum v Gleneagles bylo úžasné. Možná je to dáno historií Ryder Cupu a láskou fanoušků k této soutěži, ale svojí intenzitou to předčilo všechno, co jsem kdy zažil. Lidé znali o našich hráčích neuvěřitelné detaily a složili na ně písně a chorály. Za celou dobu jsem neslyšel jediné sprosté slovo a nezaznamenal jsem jakýkoli projev neúcty. Na prvním odpališti mého souboje s Henrikem na mě volali: „Patricku, trénoval jsi puttování?“ Naráželi tím na půlmetrový putt, který jsem minul o den dříve. Hned jsem zareagoval: „Co ten váš kluk? On už si puttování procvičil?“ Jeden z našich soupeřů totiž na stejné jamce rovněž minul krátký putt. Fanoušci byli nadšení. Potom začali skandovat: „Zatancuj nám!“ Vyzývali takto hráče obou týmů. A když jsem odmítl, reagovali posměšky, ale ve zcela přátelském duchu.
POKUD VÁM SRDCE BIJE PRO RUDOU, BÍLOU A MODROU, UKAŽTE TO!
ABYCH MOHL ZAŽÍT SKVĚLÉ AMERICKÉ PUBLIKUM v Hazeltine, musím se nejprve dostat do týmu. V této chvíli jsem v bodování pro Ryder Cup na 11. místě. V týmu je 12 hráčů, přičemž poslední čtyři si vybírá kapitán. Pokud neskončím v nejlepší osmičce, nebudu mít nic jistého. Mým cílem je hrát tak dobře, abych se nemusel spoléhat na to, že si mě Davis Love III vybere. Nakonec je jedno, jak se do týmu dostanete, hlavně že se vám to podaří, ale jako všichni hráči i já si chci místo vybojovat dobrou hrou. V GLENEAGLES jsme s Jordanem Spiethem tvořili velmi dobrý tým. Ten půlmetrový putt, který jsem minul, se přihodil v sobotní čtyřhře hrané formátem foursome (alternace shot), ve které jsme s Jordanem čelili dvojici Martin Kaymer, Justin Rose. Stalo se to na 16. jamce a byl to důležitý okamžik, protože náš zápas skončil nerozhodně. Když bylo po všem, omluvil jsem se Jordanovi za svoji chybu. „To snad nemyslíš vážně,“ odvětil. Pak ještě řekl, že také zahrál několik špatných ran, které nás přišly draho. Připomněl mi, že tým tvoří vždycky dva hráči.
NEMŮŽETE SE VRÁTIT DO HRY HNED. SNAŽTE SE UDĚLAT JEDNU SPRÁVNOU VĚC, A MÁTE VELKOU ŠANCI, ŽE SE VÁM TO PODAŘÍ.
BĚHEM DOSPÍVÁNÍ jsem tři dny v měsíci trávil na golfovém ranči Hanka Haneyho v Texasu, kde jsem trénoval a dostával lekce. Nejvíce vzpomínám na tamní zimy. Na Hankově ranči jsou přestavěné koňské stáje s rohožemi a topením. Když sněžilo, přišel jsem tam vždycky ráno v 7.30, zapnul jsem topení a odpaloval míče až do poledne. Odešel jsem si sníst cheeseburger a znovu jsem procvičoval odpaly až do setmění. Znáte ty obrovské kbelíky na míče velikosti prádelního koše? Za den jsem spotřeboval čtyři. Na obou rukách jsem měl na prsteníčku ošklivé puchýře. Obnosil jsem haldy rukavic, spotřeboval jsem krabice náplastí a vytrpěl si hodně bolesti. Bral jsem to jako výkupné. Myslím, že není možné odpálit tolik míčů, jako jsem odpálil já, aniž by se z vás stali docela dobří hráči. LONI JSEM BYL MIMO DOMOV téměř deset měsíců a valnou část této doby jsem hrál na European Tour. Dubaj, Šanghaj, Hongkong, Švýcarsko, cestoval jsem po celém světě. Když jsem hrál na BMW Masters v Šanghaji, začalo se mi opravdu hodně stýskat po domově, po rodině a domácím pohodlí. Justine a jeden náš kamarád, Phillip Costa, po prvním kole turnaje vymysleli plán. V Šanghaji je Morton’s Steakhouse a Justine s Phillipem si tam objednali přípravu jídla v kuchyni na Crowne Plaza, kde jsme byli ubytovaní. Justine zavolala mému caddiemu Kesslerovi, abychom po skončení golfového kola nikam nechodili. Když jsem se vrátil do pokoje, čekala na mě neuvěřitelná hostina. Ribeye steak, krevety Alexander, makaróny se sýrem, prostě všechno. Jeden večer jsme měli pocit, že jsme zpátky v Texasu. CELÝ ROZHOVOR naleznete v novém čísle magazínu GOLF DIGEST C&S, které vyšlo ve čtvrtek 1. září.
GD_0916_COVER_300A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH podzimního čísla. Aby vám nic neuniklo, můžete si magazín PŘEDPLATIT jako klasickou nebo e-verzi, případně si předplatné objednat i přes bránu SMS. Více se o předplatném dozvíte ZDE PODZIMNÍ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vychází ve čtvrtek 1. ZÁŘÍ 2016. © 2016 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.