TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: DJ vládne, Spilková se "houpala" a Tiger ohlásil comeback

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: DJ vládne, Spilková se "houpala" a Tiger ohlásil comeback

MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT KDO HO DOSTIHNE? Naprosto snovou sezonu prožívá Dustin Johnson, který se na BMW Championship potkal s parádní formou, kterou korunoval již letošním třetím triumfem. Do vedení turnaje se DJ dostal ve třetím kole a náskok tří ran už


MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT
  • KDO HO DOSTIHNE?
Dustin Johnson - BMW Championship 2016Naprosto snovou sezonu prožívá Dustin Johnson, který se na BMW Championship potkal s parádní formou, kterou korunoval již letošním třetím triumfem. Do vedení turnaje se DJ dostal ve třetím kole a náskok tří ran už nepustil. "Hrál jsem velmi solidně, dobře jsem drivoval a byl jsem silný i s wedgemi. V každém aspektu mé hry jsem teď sebevědomý," řekl Johnson bezprostředně po svém vítězství. Druhý hráč světa se s třetím turnajem playoff rozloučil s konečným skóre -23, čímž potvrdil, že mu letos málokdo stačí. Kromě již zmíněného třetího triumfu v letošním roce, se DJ vyhoupl i do čela FedEx Cupu. Na turnaji dosáhl nejvyššího počtu birdie ze všech, měl nejdelší rány driverem a byl i nejlepší na greenu. To je naprosto úctyhodná bilance. https://twitter.com/PGATOUR/status/775080728040136704
  • CO JE DOMA, TO SE POČÍTÁ
Joost Luiten - KLM Open 2016Tak přeci jen se to povedlo. Nizozemský golfista Joost Luiten se znovu po třech letech raduje v rodné zemi. Podruhé v kariéře se mu totiž povedlo ovládnout turnaj KLM Open, od teď jemu zaslíbený. Luiten ztrácel před závěrečným dnem tři rány na vedoucího Australana Scotta Henda. Domácí hráč ale předvedl nejlepší výkon kola, když nasázel osm ran pod par. S celkovým skóre -19 navíc vyhrál o tři rány před druhým Rakušanem Berndem Wiesbergerem.  "Mít za sebou nizozemské fanoušky po celý týden a zároveň stát tady s touhle trofejí v mých rukou, to je něco velmi speciálního," řekl staronový šampión. Pro Luitena se jedná o páté vítězství na European Tour v kariéře.
  • HOUPAČKA SPILKOVÉ
klara-spilkova-dysina-2015Po celý turnaj trápily Kláru Spilkovou nevyrovnané výkony, což potvrdila i svým posledním kolem. Po sobotním trápení, kdy se propadla až na samotné dno průběžného pořadí, se v neděli česká hráčka zvedla. Podruhé v turnaji se dostala pod par, když zahrála -1 a s konečným skóre +12 dělí 58. místo. Jasně, není to nijak uspokojivý výsledek. Spilkové chyběla vyrovnanost, kvůli které přišla o mnohem lepší umístění. I tak ale zakončila dobře, na čemž může příště stavět. "Dneska bylo krásné ráno, 71 ran je na poslední kolo dobrý výsledek. Jsem ráda, že jsem takhle skončila," napsala na svém Facebooku.
  • GÁL V IRSKU NEUSPĚL
Jediný český zástupce na podniku Volopa Irish Challenge Petr Gál mladší neuspěl ani v jednom ze dvou úvodních kol a končí. Ač dělal, co mohl, dvakrát nastřádal šest ran nad par a s konečným skóre +12 skončil o sedm ran mimo hranici cutu. V obou kolech sázel jedno bogey za druhým, přičemž birdie bylo poskromnu. Ve čtvrtek to bylo sedm bogey a jedno birdie, v pátek to bylo o dvě bogey méně, ale k tomu si připsal jednoho dubláče. Gál tak potřetí v řadě neprošel cutem a nenavázal tak svůj největší úspěch v této sezoně, kdy se probojoval do víkendových kol na turnaji Swedish Challenge.
  • KOLA STŘÍDÁ ČASTĚJI NEŽ PONOŽKY
Seznamte se s Barrym Gibbonsem, mužem, který bude pravděpodobně letos držitelem rekordu s největším počtem odehraných kol za rok. A vězte, že se jedná o číslo, které většina golfistů nepřekoná za celý život. Pokud tedy vše dobře dopadne, věří Gibbons v dosažení čísla 850. Ano, to je v přepočtu téměř dvě a půl kola za den! Už teď je na čísle 580, dosavadním rekordem je přitom 611 kol Richarda Lewise z roku 2010. Podmínkou k prolomení tohoto rekordu je fakt, že Gibbons musí chodit pěšky a svůj bag nést. Doposud nachodil více než 6800 kilometrů. "Golf není to těžké, chození je nejvíc náročné," říká Gibbons, který pracoval třicet let pro IBM, než odešel do důchodu. "Největší náklady jsou na golfové boty, spotřeboval jsem už 11 párů," dodal.
  • NÁVRAT KRÁLE
profimedia-0292450802Tiger Woods doufá, že si ještě do konce tohoto roku zahraje minimálně tři turnaje. Poprvé by se na hřišti měl objevit již za měsíc, na Safeway Open v Napa v Kalifornii. Konečně tak víme harmonogram a datum Woodsova návratu do soutěžního golfu. A plán je poměrně ambiciózní. Ve středu 7. září Woods na svých internetových stránkách světu oznámil, že je připraven na svů velký návrat. "Moje rehabilitace je u konce a v bodu, kdy mohu svůj návrat začít plánovat, ale stále toho mám ještě hodně na práci," nechal se slyšet Tiger. Zahajovací turnaj PGA Tour není jediným podnikem, který Woods do svých letošních plánů zahrnul. Rád by se objevil také v Turecku na Turkish Airlines Open, v týdnu od 3. do 6. listopadu. A poté i na svém turnaji Hero World Challenge na Bahamách na začátku prosince.