TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Molinari ukončil čekání, Mrůzek postoupil a tým USA se rýsuje

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Molinari ukončil čekání, Mrůzek postoupil a tým USA se rýsuje

MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT DOMÁCÍ HODY PO DESETI LETECH Na European Tour se začalo dařit domácím golfistům, kteří sbírají jeden vavřín za druhým. Po Nizozemci Joostu Luitenovi, jenž ovládl KLM Open, se z titulu na Italian Open raduje Ital Francesco Molinari. D


MOHLO VÁM V MINULÉM TÝDNU UNIKNOUT
  • DOMÁCÍ HODY PO DESETI LETECH
Francesco Molinari - Italian Open 2016Na European Tour se začalo dařit domácím golfistům, kteří sbírají jeden vavřín za druhým. Po Nizozemci Joostu Luitenovi, jenž ovládl KLM Open, se z titulu na Italian Open raduje Ital Francesco Molinari. Domácí golfista se po celý turnaj pohyboval v popředí. Pevné nervy pak zachoval především v závěrečném kole, kdy úspěšné zvládl souboj s Dannym Willettem, kterého se skóre -22 porazil o jednu ránu. "Bylo to jako na horské dráze. Je úžasné vidět ty davy lidí tady, kteří mě podporují," liboval si hrdina domácích příznivců. Pro Molinariho to je čtvrtý titul na European Tour, první pak od roku 2012. Stal se zároveň prvním Italem v historii, který na jednom turnaji European Tour dvakrát triumfoval. Poprvé se mu to zde povedlo před deseti lety. Tehdy se ale podnik ještě jmenoval Telecom Italia Open a Molinari inkasoval o 1,6 miliónů eur méně než letos. https://twitter.com/EuropeanTour/status/777564061160448000
  • BUDE BUBBA V HAZELTINE?
profimedia-0273202441Když kapitán amerického rydercupového týmu Davis Love III nominoval tři z možných čtyř hráčů a opomněl Bubbu Watsona, roztrhl se pytel spekulací, proč k tomu vlastně došlo. Vždyť Watson měl být jako sedmý hráč světa a vítěz dvou majorů jasnou volbou. Jenže nebyl. Love nicméně o pár dní později pozval Watsona spolu s Danielem Bergerem, Justinem Thomasem a Jimem Furykem na týmový kemp a sám se také k celé kauze vyjádřil. "Každý kdo hrál s Bubbou vám řekne, že je to dobrý spoluhráč. Každý ho miluje," řekl. "Důvodem, proč nebyl mezi první trojicí nebyla jeho osobnost, ale šlo o párování. Vzali jsme hráče, aby k sobě dobře seděli, teď potřebujeme dalšího, kdo zapadne," vysvětlil Love. Dostane se tedy Bubba do konečné nominace?
  • MRŮZEK POKRAČUJE NA Q-SCHOOL
_RDP4420Filip Mrůzek si musel na konci závěrečného kola první fáze q-school upřímně oddychnout. I přes parádní první polovinu kola, se totiž na druhé devítce dostal do problémů a málem ho to stálo umístění zajišťující postup do druhé části. Nakonec ale vše dopadlo dobře. Mrůzek skončil s -3 na dělené 19. pozici, která byla posledním možným umístěním zajišťujícím kvalifikaci, a zahraje si i v listopadové části ve Španělsku.
  • ŽIVÁ VODA PRO EUROPEAN TOUR
European Tour ve středu ohlásila menší přídavek v programu nadcházející sezony 2017. Nově se totiž turnaj Perth International, který se hraje pod hlavičkou European Tour a PGA Tour of Australasia, bude jmenovat World Super 6 Perth. Se změnou názvu se mění i formát turnaje, což je to hlavní. První dvě kola zůstávají stejné, po 36 odehraných jamkách bude následovat cut. Zbývající golfisté si to rozdají ve třetím kole pořád ve hře na rány, z čehož se utvoří posledních 24 golfistů pro finálové kolo. O vítězství si pak ti nejlepší zahrají v jamkovce. Ta se bude netradičně hrát na šest jamek. "Věříme, že se golf potřebuje poohlížet po inovativních formátech," řekl výkonný ředitel European Tour Keith Pelley.
  • NIKE A DAY?
Jason Day - WGC-Dell Match Play 2016 Přestože se Nike částečně stáhl ze světa golfu, když před několika několika týdny oznámil, že přestává s výrobou holí, byznys pokračuje. Společnost se totiž rozhodla, že naopak rozšíří svoji působnost, co se golfových bot a oděvů týče. Prvním jejich cílem by pak měl být dle ESPN.com současný nejlepší hráč světa Jason Day. Ten by měl nosit kšiltovku a boty, zatímco by i nadále hrál s vybavením TaylorMade, které je s ním spjaté od té doby, co se přidal do PGA Tour. Podle Darrena Rovella z ESPN má mít kontrakt mezi světovou jedničkou a Nikem hodnotu deseti milionů dolarů, což je částka těsně pod dohodou s Tigerem Woodsem či Rorym McIlroyem.
  • FOWLER, KUCHAR A HOLMES NA RYDER CUPU
profimedia-0291040893Netřeba si nic nalhávat. Rickie Fowler prožívá mizerné období, které začalo tím, když při cestě za obhajobou na The Players neprošel cutem. Od té doby to s ním jde od desíti k pěti, což se projevuje i na světovém žebříčku, kde postupně klesl ze čtvrté na devátou pozici. Na konci měsíce ale bude mít šanci ukázat, co vše v něm dřímá. Od Davise Lovea III, rydercupového kapitána týmu USA, totiž dostal důvěru a spolu s Mattem Kucharem a J. B. Holmesem byli dodatečně vybráni na soupisku. Americkému kapitánovi tak zbývá v týmu ještě poslední místo, které zaplní po turnaji Tour Championship. "Prošli jsme si všemožné scénáře a mluvili o několika skvělých hráčích. Bylo to velmi těžké rozhodnutí," přibližoval Love své nominační trable.