Lieser dominoval turnaji Prague Golf Masters 2016

Lieser dominoval turnaji Prague Golf Masters 2016

Tisková zpráva: (Zbraslav 21. 10. 2016) Ani v posledním dni finálového turnaje Prague Golf Masters 2016 by Prague Golf Team and by CzechOne nedal Ondřej Lieser nikomu šanci a stylem start-cíl zvítězil s náskokem 9 ran na druhého Skota Chrise Robba a dělené třetí Jana Cafourka a Pet


Tisková zpráva: (Prague Golf Masters-2016-photo-Zdenek Sluka-0004Zbraslav 21. 10. 2016) Ani v posledním dni finálového turnaje Prague Golf Masters 2016 by Prague Golf Team and by CzechOne nedal Ondřej Lieser nikomu šanci a stylem start-cíl zvítězil s náskokem 9 ran na druhého Skota Chrise Robba a dělené třetí Jana Cafourka a Petra Gála.

Ondřej Lieser připustil, že tak velký náskok před posledním dnem je poměrně nezvyklá a stresující situace. Snažil se hrát konzervativně, útočit na stejných místech jako včera a předevčírem a hlídat si své soupeře. Ke své hře sdělil: „Říkal jsem si, že pokud mi neodejde hlava, nikdo by mě neměl dostihnout. Na to by mi mělo stačit hrát si svou hru. I přesto jsem dnes hrál svůj nejslabší golf zde. Základem úspěchu paradoxně nebyl rekord hřiště druhý hrací den ale spolehlivý výkon ve dni prvním, který mi umožnil hrát si své a moc se neohlížet na ostatní. Dvě vítězství v důležitých turnajích za poslední měsíc, pokaždé s výhrou 200 tisíc, mi potvrzují, že jsem se rozhodl správně, když jsem si přenastavil své priority.“ Na otázky, jak tedy vidí příští rok, ovšem odpovídal pouze úsměvem.

Prague Golf Masters-2016-photo-Zdenek Sluka-0008Druhý Chris Robb (UK) turnaj okomentoval: „Hrál jsem solidně, vyhýbal jsem se potížím. Jediné místo, kde jsem byl dnes v úzkých, byla pátá jamka, ale dostal jsem se z toho, to mě uklidnilo a pak jsem i několikrát zaskóroval. Ondra byl od nás všech příliš daleko, nemělo smysl zkoušet ho pronásledovat, tak jsem se soustředil na druhé místo a zadařilo se. Turnaj byl skvěle organizačně připraven, kvalitou hřiště jsem byl mile překvapen. Připravuji se zde na druhou fázi Kvalifikační školy European Tour a takovouto herní zátěž nic nenahradí. Konkurence zde byla skvělá, musel jsem předvést své nejlepší výkony, abych se dostal na bednu“.

Na děleném třetím pořadí se prosazují ostřílení borci – Petr Gál a Jan Cafourek.

Prague Golf Masters-2016-photo-Zdenek Sluka-0018Atlet a moderátor Roman Šebrle dnes poskočil leaderboardem až na dělené třicáté místo a má na svém kontě skalp několika velmi dobrých hráčů.

O náročnosti turnaje svědčí to, že pouze 6 hráčů se dostalo za tři dny pod par hřiště.

Prize-money finálového turnaje CzechOne Tour 2016 činí rovný milion korun (37.000 eur), z čehož si vítěz odnesl rovných 200.000,-. Turnaj byl zároveň šampionátem CzechOne Tour 2016 a při závěrečném ceremoniálu byl vyhlášen rovněž vítěz Order of Merit celoročního seriálu. I díky výhře na Zbraslavi se celkovým vítězem stal Ondřej Lieser.

Pořadí po finálovém dni: 1, Lieser 202 (-14), Robb (UK) 211 (-5), T3 Cafourek, Gál 213 (-3)