TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Matsuyama a Gribble slaví, Spilková v Číně a sebevědomý Woods

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Matsuyama a Gribble slaví, Spilková v Číně a sebevědomý Woods

Neuniklo vám minulý týden? DALYHO DOKUMENT BUDE HIT Přesně takový názor zastávají zámořské weby o projektu ESPN s názvem 30 for 30. John Daly v jedné z ukázek mimo jiné mluví o tom, že jednou pil během hraní alkohol. "Hrál jsem první devítku a nešlo mi to. Zahrál jsem


Neuniklo vám minulý týden?

DALYHO DOKUMENT BUDE HIT

_RDP3506Přesně takový názor zastávají zámořské weby o projektu ESPN s názvem 30 for 30. John Daly v jedné z ukázek mimo jiné mluví o tom, že jednou pil během hraní alkohol. "Hrál jsem první devítku a nešlo mi to. Zahrál jsem dvě, možná tři rány nad par. Šel jsem do šatny a kopl jsem do sebe pět piv a najednou jsem uhrál na druhé devítce -4. To bylo poprvé a naposledy, kdy jsem pil během hraní golfu, a hrál jsem skvěle," vypráví.


WOODS CHCE POKOŘIT NICKLAUSE

Tiger Woods

Tiger Woods sebedůvěru rozhodně neztratil. Alespoň o tom vypovídá jeho výrok v televizním pořadu Charlieho Rosse na PBS. Bývalá dlouholetá světová jednička se totiž neplánuje vzdát svých ambicí na turnajích z kategorie major.

Woods čelil těmto otázkám: Rose: Věříte, že vyhrajete 18 majorů?

Woods: Abych byl upřímný, tak ne. 

Rose: Nevěříte? 

Woods: Ne.

Rose: Smířil jste se s tím?

Woods: Smířil jsem se s tím, že jich vyhraji více.

Sebevědomá slova od majitele 14 titulů z majorů. Woods se sice usmíval, takže kdekdo pochyboval o tom, že myslí svůj výrok vážně, nicméně posléze byl ještě dotazován, zda chce překonat Nicklausův rekord (18 majorů) a řekl: „Přesně tak“.


MCILROY DEBUTOVAL S NOVÝMI HOLEMI

Severoirský golfista Rory McIlroy si přivezl do Číny na WGC-GOLF CHAMPIONS nové vybavení. Poněvadž ze segmentu výroby golfového vybavení odstupuje Nike, musela se světová trojka (podobně jako to činí třeba Tiger Woods) poohlédnout jinde. Do svého bagu "Rors" nově zařadil fairwayová dřeva značky TaylorMaide, zkoušel také driver od stejného výrobce.  A šestadvacetiletému hráči se s nimi vedlo skvěle, v Šanghaji bral dělené čtvrté místo (-15).

https://twitter.com/FormbyGC/status/791326611492724736

SPILKOVÁ SKONČILA V ČÍNĚ 47.

klara-spilkova-dysina-2015Česká golfistka Klára Spliková obsadila na turnaji SANYA LADIES OPEN v čínském Hainanu 47. místo. Spilková nezačala v "Říši středu" ideálně, zahrála 75 ran, tedy +3, a musela se bát hranice cutu. Výrazně zlepšeným výkonem (o čtyři údery) ovšem poskočila druhý den na 36. místo a cutem bezpečně prošla. Finálové kolo pražské rodačce nesedlo, hřiště po třech birdie a sedmi bogey obešla za +4. Nakonec tedy brala 47. místo a získala prémii ve výši 1500 euro.


KUCHAR OHROMIL ESEM

Tam, kde nikdo eso nečekal, se Američan Matt Kuchar vytáhl. A skončil bez bonusového auta.

https://www.youtube.com/watch?v=zKlyBGdMSe0

V JACKSONU SLAVIL ŠESTADVACETILETÝ NOVÁČEK

756 tisíc dolarů, to je odměna za premiérový titul na PGA Tour pro Američana Codyho Gribbleho. Gribble útočil v neděli z druhého místa, po sobotě ztrácel na vedoucí krajany Lukea Lista a Chrise Kirka jediný úder. "Věděl jsem, že jsem v dobré výchozí pozici a že se mi daří," řekl čerstvý šampión s tím, že se snažil při finálovém kole nemyslet na golf a mluvit o jiných tématech, třeba o americkém fotbalu. Zafungovalo to, zahrál -7, včetně pěti birdie na druhé devítce, a s náskokem čtyř ran ovládl SANDERSON FARMS CHAMPIONSHIP.

https://twitter.com/PGATOUR/status/792842674134843392

MATSUYAMA PRVNÍM ASIJSKÝM VÍTĚZEM WGC

"Jsem opravdu velmi šťastný," řekl Matsuyama přes svého tlumočníka. Jak by také nebyl. S náskokem sedmi ran triumfoval na WGC-HSBC CHAMPIONS a jako první golfista narozený v Asii triumfoval na některém z podniků WGC! Na hřišti Sheshan Golf Club si počínal suverénně (celkové skóre -23) a ve finále zahrál 66 ran, čímž zamezil snaze soupeřů o jakékoliv snížení jejich ztráty. Čtyřiadvacetiletý Japonec vyhrál svůj třetí turnaj na okruhu PGA Tour a řekl si o štědrý bonus ve výši 1,620 milionu dolarů. Na americké tůře před ním z mimoamerických hráčů vyhráli před 25. narozeninami tři akce jen McIlroy, Španěl Sergio García a Australan Adam Scott.

https://twitter.com/PGATOUR/status/792903862235566080