TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Spiethovo vítězství, Rolex Series a šampión Fitzpatrick

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Spiethovo vítězství, Rolex Series a šampión Fitzpatrick

Neuniklo vám minulý týden? European Tour představuje ROLEX SERIES European Tour představuje pro sezónu 2017 inovativní koncept – novou alianci turnajů. O co jde? Společně se švýcarskou hodinářskou firmou Rolex, nejdéle spolupracujícím partnerem evropské tůry, spouští E


Neuniklo vám minulý týden?

European Tour představuje ROLEX SERIES

European Tour představuje pro sezónu 2017 inovativní koncept – novou alianci turnajů. O co jde? Společně se švýcarskou hodinářskou firmou Rolex, nejdéle spolupracujícím partnerem evropské tůry, spouští ET jeden z nejvýraznějších pokroků ve své čtyřiačtyřicetileté historii. Alespoň tak přestavuje zbrusu novou šňůru podniků s názvem ROLEX SERIES její oficiální web.

ROLEX SERIES je oslavou toho nejkvalitnějšího golfu a mezinárodního ducha našeho sportu. European Tour díky ní sílí,“ tvrdí Keith Pelley, šéf ET. Onen inovativní koncept se skládá se sedmi turnajů v sedmi ikonických golfových lokacích, na každé akci se bude hrát minimálně o sedm milionů dolarů a v DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP tradičně o osm milionů dolarů.

http://www.golfdigest.cz/2016/11/european-tour-predstavuje-rolex-series/

Dvě Češky ve finále kvalifikace LET

Z trojice českých golfistek vyslaných do marocké Mohammedii na Pre-Qualifier A nejprestižnější evropské tůry uspěly dvě. Do závěrečné kvalifikace Ladies European Tour postoupily Šideri Váňová s Lucií Hinnerovou, naopak pro Evu Koželuhovou končí snaha o zisk karty pro ET předčasně. Váňová si o postup řekla výborným čtvrtým kolem, svým nejlepším na turnaji, když  hrála dvě birdie, dvě bogey a kolo došla v paru. S celkovým skóre +19 postupuje z 24. pozice. Hinnerová se umístila na jednatřicáté příčce.


WOODS a TAYLORMADE? Americká star zkouší nové hole

Tiger Woods je připravený na návrat do soutěžního golfu a s jeho plánovaným prosincovým comebackem na HERO WORLD CHALLENGE jsou spojeny především dvě otázky: jak bude hrát a s čím bude hrát. Zdá se, že odpověď na druhý z dotazů by mohla znít „Taylormade“. Video na Snapchatu, které uveřejnil Will Wilcox, hráč PGA Tour, minimálně naznačuje, že by čtrnáctinásobný vítěz majorů nemusel při svém návratu nutně hrát jen s holemi Nike. Woods má na záběrech v rukou fairwayové dřevo značky TaylorMade.

http://www.golfdigest.cz/2016/11/woods-a-taylormade-americka-star-zkousi-nove-hole/

STENSON podruhé v kariéře ovládl RACE TO DUBAI

Švédský golfista Henrik Stenson v neděli zahrál v Dubaji báječné kolo, které jen podtrhlo jeho výjimečnou sezónu. „Byla mojí nejlepší v kariéře,“ řekl, poté co v Jumeirah Golf Estates předvedl sedm ran pod par a s celkovým skóre -12 obsadil na DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP po boku Severního Ira Roryho McIlroye dělené deváté místo.  A to mu bezpečně stačilo k zisku jeho druhé trofeje Harryho Vardona a titulu sezónní evropské jedničky. Stensonův rok byl opravdu výjimečný, nejvíce vyčnívá zisk premiérového majoru, populární hráč přemohl ve strhujícím duelu Američana Phila Mickelsona na THE OPEN. Stenson letos vyhrál také na BMW INTERNATIONAL OPEN.  Vítězství v RACE TO DUBAI získal bonus ve výši 1,25 milionu dolarů.

https://twitter.com/henrikstenson/status/800417927338008577

Spieth po bok Nicklause

profimedia-0271002828Američan Jordan Spieth se zařadil po bok svého legendárního krajana Jacka Nicklause a také podruhé zvítězil na AUSTRALIAN OPEN. Bývalá světová jednička poprvé na turnaji, který trochu klame názvem (v tenise jde o grandslam, v golfu se mezi majory rozhodně nepočítá), vyhrála v roce 2014 a následně zažila životní sezónu. Ve stejný efekt doufá i tentokrát. "Udělá to pro mě zázraky," plánuje Spieth. Podnik vyhrál až v rozehrávce, ve které na hřišti Royal Sidney proměnil krátký putt do birdie a porazil domácí Camerona Smitha s Ashleym Hallem. V minulosti opakovaně vyhrály na AUSTRALIAN OPEN také další ikony golfového světa: Gary Player z Jihoafrické republiky či Greg Norman z Austrálie.


 Strhující koncovku ovládl Fitzpatrick

Matthew Fitzpatrick of England lines up a putt during the final round of the Omega European Masters Golf Tournament in Crans-Montana, Switzerland, Sunday, July 26, 2015., Image: 253887247, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP EPA

Angličan Matthew Fitzpatrick o jedinou ránu vyhrál DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP, když v souboji s krajanem Tyrellem Huttonem lépe zvládl osmnáctou, tedy závěrečnou jamku. Na pětiparu chladnokrevně zahrál po brilantním chipu krátký putt na birdie, zatímco Hutton poslal míček do vody a nakonec zapsal bogey. Fitpatrick zakončil turnaj s výsledkem -17 a shrábl odměnu ve výši 1,217 milionu euro. Dvaadvacetiletý hráč vyhrál svůj třetí titul na European Tour. Před druhým Huttonem a třetím Charlem Schwartzelem z Jihoafrické republiky (-14).  „Znamená to pro mě celý svět. Vyhrát jeden z dílů FINAL SERIES RACE TO DUBAI je opravdu výjimečné,“pochvaloval si Fitzpatrick, který vstupoval do finálového kola se ztrátou jednoho úderu na Francouze Victora Dubuissona.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/800624808195039232