European Tour představuje ROLEX SERIES

European Tour představuje ROLEX SERIES

European Tour představuje pro sezónu 2017 inovativní koncept - novou alianci turnajů. O co jde? Společně se švýcarskou hodinářskou firmou Rolex, nejdéle spolupracujícím partnerem evropské tůry, spouští ET jeden z nejvýraznějších pokroků ve své čtyřiačtyřicetileté historii


European Tour představuje pro sezónu 2017 inovativní koncept - novou alianci turnajů. O co jde? Společně se švýcarskou hodinářskou firmou Rolex, nejdéle spolupracujícím partnerem evropské tůry, spouští ET jeden z nejvýraznějších pokroků ve své čtyřiačtyřicetileté historii. Alespoň tak přestavuje zbrusu novou šňůru podniků s názvem ROLEX SERIES její oficiální web.

ROLEX SERIES je oslavou toho nejkvalitnějšího golfu a mezinárodního ducha našeho sportu. European Tour díky ní sílí,“ tvrdí Keith Pelley, šéf ET. Onen inovativní koncept se skládá se sedmi turnajů v sedmi ikonických golfových lokacích, na každé akci se bude hrát minimálně o sedm milionů dolarů a v DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP tradičně o osm milionů dolarů. V budoucnu by pak počet turnajů spadající do ROLEX SERIES měl ještě vzrůst. Spolupráce mezi European Tour a Rolexem na zmíněné sérii štědře dotovaných akcí je domluvena na několik let.

Program: květen: BMW PGA CHAMPIONSHIP, ve Wentworthu, Anglie červenec: DUBAI DUTY FREE IRISH OPEN HOSTED BY RORY FOUNDATION v Portstewartu, Irsko červenec: ABERDEEN ASSET MANAGEMENT SCOTTISH OPEN v Dundonaldu, Skotsko říjen: ITALIAN OPEN v Olgiatě, Itálie listopad: TURKISH AIRLINES OPEN v Regnum Carya, Turecko listopad: NEDBANK GOLF CHALLENGE v Sun City, Jihoafrická republika listopad: DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP v Jumeirah, Spojené arabské emiráty

ET si slibuje, že díky ROLEX SERIES bude na evropské tůře hrát ještě více nejlepších profesionálů a že se budou zapojovat do více turnajů. Ano, chce prostě přitáhnout ta největší jména, což by se vzhledem k velmi štědrým odměnám mělo povést. Velkým příslibem pro další růst European Tour pak je kvalitnější televizní vysílání, digitální produkce a více televizních přenosů do celého světa.