NICKLAUS navštívil nejslavnější hokejový klub světa

NICKLAUS navštívil nejslavnější hokejový klub světa

Bylo to stylové, nejúspěšnější klub NHL navštívil nejúspěšnější golfista všech dob. Montreal Canadiens poctil svou přítomností Jack Niklaus, který vyhrál hned 18 turnajů z nejprestižnější kategorie major. Jen pro srovnání, Tiger Woods se radoval ze 14 majorových vítězs


Tiger-Woods-Jack-Nicklaus-01-04-16-instagramsBylo to stylové, nejúspěšnější klub NHL navštívil nejúspěšnější golfista všech dob. Montreal Canadiens poctil svou přítomností Jack Niklaus, který vyhrál hned 18 turnajů z nejprestižnější kategorie major. Jen pro srovnání, Tiger Woods se radoval ze 14 majorových vítězství, byť nedávno prohlásil snad lehce utopistickou větu, že chce Nicklause překonat.

Návštěva byla o to stylovější, že Montreal čekal mač s Bostonem. Tradiční, vypjatá bitva s Bruins. Nicklausova přezdívka je "Golden Bear", takže by se na první pohled mohlo zdát, že si spletl kabinu a měl zamířit k Medvědům. Ne, legendární golfista si vybral Canadiens a ohromil všechny přítomné hráče, kteří jednoduše netušili, co se chystá. "Byl jsem omráčen úžasem. A to se mi často nestává," vyznal se hvězdný gólman Carey Price.

Vše zařídil domácí kouč Michel Therrien, který dostal echo, že se na atraktivní zápas Nicklaus chystá. "Přemýšlel jsem nad tím, co bychom mohli podniknout a pak mě napadlo, že by Jack mohl promluvit k hráčům a také oznámit složení úvodní sestavy. Myslím si, že klukům chvíli trvalo, než jim došlo, kdo je to vlastně navštívil." Hokejisté si nevšední zážitek považovali. "Byl to milý zážitek. Člověk se podíval kolem sebe a viděl spoustu šokovaných tváří," usmíval se defenzivní lídr Shea Weber.

"Bylo to super. Vůbec jsme nic takového nečekali. Díval jsem se dolu a zavazoval jsem si brusle a poté jsem najednou uviděl Jacka. Mohli byste mě nechat milionkrát hádat a stejně by mě nenapadlo, že právě on bude hostem v naší kabině. Jsem jeho velký obdivovatel," říkal Max Pacioretty, kapitán Canadiens. "Každý sport je jiný, ale všichni šampióni myslí stejně. Pronesl před námi řeč a byla velmi motivující. Řekl nám hlavně dvě věci: že nikdy nedělal nic, co bylo proti jeho charakteru, a že vždy makal naplno."

Nicklaus se usmíval, v montrealské kabině se cítil dobře. A také pobavil, když dočetl jména. "Nepodělal jsem nějaké?" zeptal se. Ani ne, snad jen Tomáš Plekanec se nevyslovuje "Plekanek", ale to se i zámořští komentátoři učili dlouho a mnozí to dodnes neříká správně. Motivační řeč každopádně zabrala, Habs zvítězili nad nenáviděnými rivaly. I díky dvěma asistencím Alexe Radulova, jehož podpis se zatím Montrealu opravdu vyplácí.