NOVÁ SUPER DVOJICE: Jason Day a Rickie Fowler se představí na Zurich Classic

NOVÁ SUPER DVOJICE: Jason Day a Rickie Fowler se představí na Zurich Classic

Není to ani týden, co byla oznámena VELKÁ NOVINKA. Na turnaji PGA Tour Zurich Classic se mění formát hry – bude se hrát turnaj dvojic. A ta změna už je oficiální. Ihned s tím se vyrojila řada spekulací o tom, kdo si s kým zahraje. O dvou super týmech však můžeme mluvit


profimedia-0284878717Není to ani týden, co byla oznámena VELKÁ NOVINKA. Na turnaji PGA Tour Zurich Classic se mění formát hry – bude se hrát turnaj dvojic. A ta změna už je oficiální. Ihned s tím se vyrojila řada spekulací o tom, kdo si s kým zahraje. O dvou super týmech však můžeme mluvit už teď. Spolu v jednom týmu si zahrají dvojice Jason Day/Rickie Fowler a osvědčená dvojka z letošního Ryder Cupu, první a druhý na olympijských hrách v Rio de Janeiru Henrik Stenson/Justin Rose. Jason Day je úřadující světová jednička, ale momentálně si dává od golfu krátkou pauzu po zranění zad. Přesto nikdo nepochybuje, že by se nevrátil ve velké formě a vše stihl ještě před datem turnaje, kterým je konec dubna 2017. Rickie Fowler má sice za sebou trochu prazvláštní konec sezony, nicméně byl povolán do amerického týmu Ryder Cupu a je stále světové číslo 12. I kdyby oba nebyli úplně ve formě, pro diváky budou v New Orleans velkým lákadlem. profimedia-0301469333A stejně tak tandem Justin Rose (světové číslo 14 a vítěz turnaje z roku 2015)– Henrik Stenson (4). Ve svém životopisu mají úspěch z olympiády a hvězdnou jízdu Ryder Cupem z Hazeltine. Oba budou na TPC Louisiana patřit k velmi horkým favoritům. Zurich Classic bude stále čtyřdenním turnajem, na kterém se představí 80 dvoučlenných týmů. Hrát se bude první den formátem foursome (hráči hrají jedním míčkem a ve svých ranách se střídají). Druhý den si pak všechny dvojice zahrají fourball (hraje se lépe umístěným míčkem – best ball). Cutem následně projde nejlepších 35 týmů a formáty se budou opakovat. Oba členové vítězného týmu si přijdou na 400 fedexcupových bodů, obdrží obvyklou dvouletou hrací kartu na PGA Tour, pozvánku na major PGA Championship a Tournament of Champions 2018 na Havaji. Jediné co v balíčku odměn chybí, je automatická pozvánka do Augusty na Masters 2018. I když nám do startu turnaje zbývá více než pět měsíců, už teď vzbuzuje řadu emocí a spekulací o tom, kdo další si s kým zahraje. S kým se ve dvojici třeba objeví Tiger Woods – bude-li hrát – nebo Rory McIlroy. Každopádně to bude první turnaj dvojic na PGA Tour od roku 1981. Radikální změny tedy nepostihly jen European Tour, další novinky, které by měly sledování golfu více zpopularizovat se chystají i na nejvyšší světové sérii. A to je pro nás fanoušky skvělé.
ZURICH CLASSIC se hraje v termínu 27. – 30. 4. 2017 v New Orleans na hřišti TPC Louisinana v Avondale o celkovou odměnu 7 100 000 dolarů. Mezi vítězi poslední doby jsou hráči jako Justin Rose (2015), Billy Horschel (2013), Jason Dufner (2012), Bubba Watson (2011), Vijay Singh (2004) nebo Lee Westwood (1998).