NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST v prodeji od čtvrtka 3. listopadu

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST v prodeji od čtvrtka 3. listopadu

NEČEKEJTE NA JARO, ZAČNĚTE HNED Přemýšleli jste o tom, že už byste přece jenom ten golf zkusili? Přestali jste se bát a láká vás představa, že byste se konečně prošli po zelených fairwayích, zahráli si s kamarády a slyšeli ten nádherný zvuk, kdy míček spadne do jamky.


GD1116_COVER_IV-I_II-III.inddNEČEKEJTE NA JARO, ZAČNĚTE HNED Přemýšleli jste o tom, že už byste přece jenom ten golf zkusili? Přestali jste se bát a láká vás představa, že byste se konečně prošli po zelených fairwayích, zahráli si s kamarády a slyšeli ten nádherný zvuk, kdy míček spadne do jamky. Říká se, že snad na světě ani hezčí zvuk neexistuje. Asi na tom něco bude, proto se možná těm, kteří se o golfovou dokonalost snaží roky, nikdy neomrzí a budou to zkoušet stále dál. Arnold Palmer se právě s puttováním nikdy nemazlil a snažil se míček do jamky dostat nejen tvrdě, ale také z jakékoliv pozice. Nikdy se nebál útočit. Pokud ale není vaším vzorem zrovna Palmer, může to být Tiger Woods – taky ne? Tak co třeba Rory McIlroy nebo Andrew Johnston – ten týpek, o kterém píšeme na straně 60. Každý máme své vzory a máte pravdu, nemusí to být zrovna světové hvězdy. Může to být někdo, koho znáte třeba jen od vidění. My jsme vsadili na Tomáše. Ještě před dvěma týdny neuměl vzít hůl do ruky a neodpálil jediný míček. Teď začal trénovat a do roka chce být golfistou s handicapem pod 36. Uvidíme. Sledovat jeho cestu můžete s námi. Třeba vás bude inspirovat a začnete s golfem s ním. A hned teď. Na jaře se pak můžeme všichni potkat na hřišti. Sám Tomáš, který se nebál a výzvu od naší redakce přijal, ještě neví, jak daleko dojde. Nedokáže si ani představit, co ho čeká. Sám si pokus překřtil na „Projekt Phil“ – taky hraje nalevo, i když je sám pravák. My mu interně říkáme „Experiment Gorila“ a věříme, že Tomáš všemi nástrahami úspěšně projde. Na konci z něj bude další golfista, který se bude ze své hry a zážitků na hřišti radovat. Uvidíme, sami se necháme překvapit a pravidelně vás o Tomášově vývoji budeme nejen na stránkách magazínu informovat. Český golf nestrádá, ale pokud se nám podaří přivést byť jen jednoho dobrého a věrného golfistu, bude nám zase všem na hřištích o něco líp. Nenecháte se také inspirovat? (G)
A co novém se v novém magazínu Golf Digest C&S dočtete? GD11-16-PALMERARNOLD PALMER – NAVĚKY KRÁLEM Vypadal jako sportovec, jako profesionální boxer střední váhy. Otevřel okna golfu a pustil do něj čerstvý vzduch. Vzal tuto klubovou hru na svá ramena, donesl ji lidem a učinil z ní sport. Zažil velká vítězství. Zažil kruté prohry. Lidé, kteří nesledovali golf, sledovali jeho. Lidé, kteří golf nenáviděli, jeho milovali. Vypadal dobře na fotografiích v novinách. Vypadal skvěle i v televizi. Když někdo zavolal do televize pozdě večer o víkendu, většinou chtěl vědět: „Co dneska dělal Arnold Plamer?“

– S TOMEM CALLAHANEM


GD11-16-DUSIKMICHAL DUSÍK - JÁGR MĚ NEMĚL RÁD

Sportovním divákům je dobře známý, také patří k nejoblíbenějším komentátorům, jaké dnes česká televizní scéna má. Jeho doménou je především atletika a lední hokej.

Málokdo však o něm ví, že sám kdysi hrál hokej aktivně. A že v žákovských třídách dokonce nastupoval jako „osobka“ proti slavnému Jaromíru Jágrovi. Hodně blízko ovšem má ještě k jednomu sportu – před osmi lety si zamiloval golf. A to do té míry, že k němu postupně přivedl celou rodinu.

Dnes je na golfu téměř závislý a snaží se jím v zaměstnání nakazit další a další kolegy.

– S VÍTĚZSLAVEM ČERMÁKEM


GD11-16-BEEFANDREW JOHNSTON - BEEEEEF!

Lidový hrdina vypráví o barech, burgrech a bradkách, nemluvě o Zlatovlásce, horských dráhách a šesti fázích chlastání.

Jak dlouho bude beefmánie trvat? Během PGA Championship jsem se SMSkou zeptal jednoho dobrého kamaráda v Anglii, jak mohlo k tomu šílenství dojít. Odpověděl mi tak, že mi poslal smějícího se smajlíka, jako by tím říkal: Kdo ví? Za sebe říkám, že jsem všemi deseti pro.

Milujte mě a já slibuju, že budu milovat vás.

– S GUYEM YOCOMEM


GD11-16-PANORAMAPANORAMA – TAJEMSTVÍ (ZATÍM) SKRYTÉ MLHOU

Golfový areál Panorama, který je dodnes zahalen informační mlhou, vyrostl na březích Sázavy, přilehlých kopcovitých loukách a neméně svažitých lesích. Odtud jsou i názvy jednotlivých devítek – River, Meadows a Forest. Na jeho hodnocení je ještě času dost, ale s největší pravděpodobností ho ocení hlavně hráči, kteří nečekají snadnou procházku krajinou, ale chtějí hrát opravdový strategický golf a milují výzvy. Na Panoramu jsme nevyrazili sami – vzali jsme s sebou našeho hrajícího redaktora a jednoho z nejlepších českých hráčů Filipa Mrůzka. Přinášíme vám tak hned dva pohledy. Nejen nás klasický redakční, ale i pohled hrajícího profesionála. A první dojmy nebo názory se mohou občas v lecčems lišit.

– S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM


GD11-16-ANKETAGOLF DIGEST ANKETA ROKU 2016

Letí to, sezona se pomalu blíží ke konci a je čas se zamyslet nejen nad svým golfem, ale také nad místy, která jste po celý rok navštěvovali a proč. Není to zase tak dávno, co jste rozhodovali o nejoblíbenějším hřišti, jamce nebo restauraci. Letošní sezona navíc ukázala, že se hraje zase o něco víc, na více hřištích, více jamkách a vaší návštěvě neuniklo o něco více restaurací v golfových areálech.

I v letošním roce tak budete mít šanci zaslat hlas svým favoritům, a to opět ve dvou anketách – HERNÍ a TRÉNINKOVÉ. Hlasovat můžete od 1. listopadu 2016 až do 15. března 2017. Výsledky poté uveřejníme nejen v dubnovém vydání magazínu Golf Digest C&S, ale také na našich webových stránkách www.golfdigest.cz.


A co DALŠÍHO se v novém čísle dozvíte? Deset pravidel Palmer o životě něco věděl, mnoho z toho stačil sdělit i nám. Co jsme se tedy od něj naučili? Zlaté padáky Hráči na tour mají i jeden obrovský a nevysychající zdroj příjmů: vlastní penze David Izák Steaky jsou pochoutka, o které byste měli něco málo vědět, a nemusíte být gurmán Karel Vágner Rozhovor s mužem, který umí přesvědčit, že si máte koupit spaní za milion korun Světové žebříčky II Pro pochopení výpočtu amatérských žebříčků nestačí jedna vystudovaná vysoká škola – S DANIELEM TRHONĚM Q-school 2016 O co budou hrát Češi ve Španělsku Proč jsem to udělal? Snažíte se nezahrát slice – a zahrajete ho o to větší Karel Skopový jun. Patnáctka ve Varech by mohla být vzorem a je nejhezčí jamkou v České republice Ať si klidně prší Proč za mokra nosím rukavice a k čemu jsou dobré – S DAVIDEM OWENEM Absolutní moc Jak pět nových želez prodlouží vaši délku Omlaďte svůj švih Tipy našich expertů na golfovou dlouhověkost vás možná překvapí – S RONEM KASPRISKEM Nebojte se zeptat Co když váš míček poškodí sekačka, má velikost gripu vliv na let míčku a proč pořád používáme slovo „golfový“ Tour Pro v utajení Je mi jasné, že ne každý novinář, který se objeví na turnaji, je expert na golf Cesty za golfem Jezdit za golfem dlouhé štreky se dnes už většině hráčů nechce Komentář Absolutizace role greenů je i výrazem přešlechtěnosti současných hřišť – S ANDREJEM HALADOU
GD1116_COVER_IV-I_II-III.inddA mnohem více na 100 STRÁNKÁCH nového čísla. PODZIMNÍ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vychází ve čtvrtek 3. LISTOPADU 2016. © 2016 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.   pruh_GD