TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Světový pohár, Woodsův návrat i boj Spilkové

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Světový pohár, Woodsův návrat i boj Spilkové

RSM CLASSIC ROZHODLA PĚTIČLENNÁ ROZEHRÁVKA Kanaďan Mackenzie Hughes stylem „start-cíl“ ovládl RSM CLASSIC, když na třetí bonusové jamce zahrál par a ukončil tak původně pětičlennou rozehrávku. Ta začala již v neděli a ještě před tím, než hru přerušila tma, stihl


RSM CLASSIC ROZHODLA PĚTIČLENNÁ ROZEHRÁVKA Nov 21, 2016; Sea Island, GA, USA; Mackenzie Hughes celebrates with the trophy after winning the RSM Classic at Sea Island Golf Club - Seaside Course. Mandatory Credit: Logan Bowles-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field ***, Image: 306416454, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Kanaďan Mackenzie Hughes stylem „start-cíl“ ovládl RSM CLASSIC, když na třetí bonusové jamce zahrál par a ukončil tak původně pětičlennou rozehrávku. Ta začala již v neděli a ještě před tím, než hru přerušila tma, stihl vypadnout Američan Billy Horschel. Z kvintetu, který se po čtyřech kolech zastavil na skóre -17, tak zbyli Američan Blayne Barber, Švéd Henrik Norlander a Kolumbijec Camilo Villegas. Vše následně ukončil přesný Hughesův putt do paru, na který trochu překvapivě nikdo z pronásledovatelů nedokázal odpovědět. „Kdybych ho neproměnil, asi bych byl vyřízený. Jakmile jsem se dotkl míčku, věděl jsem, že jsem trefil správnou dráhu. Když jsem byl stopu od jamky, bylo mi jasné, že krásně trefím střed,“ popisoval Hughes, který získal odměnu ve výši 1,026 milionu dolarů. Co si z tučné prémie plánuje pořídit? Televizi. "S mou přítelkyni jsme skromní lidé," vysvětloval.


 WOODS S NOVÝM SPONZOREM I MÍČKY
profimedia-0301425173Tiger Woods se vrací do soutěžního golfu a jednou z celé řady změn bude složení jeho bagu. Podle zámořských zdrojů má nadále používat železa Nike, otázkou zůstává, čím je doplní. V nedávné době testoval hole TaylorMade, na stejnou značku přišli i jiní "sirotci" po Nike jako Severní Ir Rory McIlroy či Američan Brooks Keopka. Woods mění i míčky, čtrnáctinásobný majorový šampión nově vsadí na Brigestone. Ve své kariéře hrával prakticky celou dobu s Nike (cca. od roku 2000), mezi profesionály debutoval s Titleist. Americká legenda má také nového sponzora na svém bagu, podle ESPN Woods podepsal smlouvu s výrobcem energetických nápojů Monster Energy, který tak nahradí MusclePharm.

DÁREK PRO TRUMPA

honma-golf-beres-s-05-fairway-armrq-44-4s-3w-stiff-from-japan-74148e851453d9673b31ad52942cf49c

Čerstvě zvolený prezident USA Donald Trump si vyměnil s japonským premiérem Shinzo Abem dárky spojené s golfem. Zatímco Trump měl Abemu darovat golfové oblečení (jiné zdroje hovoří o holích), Abe daroval nástupci Barracka Obamy vskutku exkluzivní driver. Jde o Honma Beres S-05, s loftem 9,5 stupně. Je zajímavé, že Abeho děd, bývalý japonský premiér Nobuske Kishi, si v roce 1957 zahrál golf s americkým prezidentem Dwightem Eisenhowerem. Mimochodem, darovaný driver se prodává za 3 755 dolarů a dodává se s černou, případně zlatou hlavou. K Trumpovi, vlastnícímu mimo jiné pozlacený hotel v Las Vegas, se pochopitelně více hodila zlatá varianta.


 FURYK A KAPITÁN RYDER CUPU?

Jaká bude budoucnost amerického golfisty Jima Furyka vzhledem k Ryder Cupu? Inu, má se za to, že populární hráč by si měl ještě na pár ročnících zahrát. Od roku 1997 vynechal jen jediný ročník, ten letošní. Kvůli tomu, že po operaci zápěstí začala jeho sezona až v květnu. Přesto Furyk do poslední chvíle patřil mezi kandidáty na účast v Hazeltine, mluvilo se o něm jako o velmi pravděpodobné kapitánské volbě. Proč? Inu, vždyť skončil druhý na US OPEN a navíc jako první hráč v historii PGA Tour obešel kolo za 58 ran. CO když ale Furykovi skončí na stole jiná nabídka? Co když by byl vyzván, aby se stal kapitánem rydercupového mužstva? "Tu práci bych přijal," přiznal.


SPILKOVÁ STÁLE VE HŘE O LET

profimedia-0297190800Klára Spilková na QATAR LADIES OPEN v katarském Dauhá obsadila 47. místo, když ve finálovém kole potřebovala, stejně jako v pátek, jednu ránu nad par a hřiště obešla za 73 úderů. Česká golfová jednička si připsala jediné birdie, dvakrát zahrála bogey. Zvítězila devatenáctiletá Indka Aditi Ashoková (-13). Spilková (+3) je po premiérovém turnaji, svém letošním předposledním vystoupení na LET, 93. na žebříčku Order of Merit. Pro udržení karty pro Ladies European Tour je ale směrodatné redukované pořadí, v něm je na 73. pozici. Po závěrečném podniku v Dubaji se musí udržet v elitní osmdesátce zmíněného redukovaného žebříčku.


MANNEQUIN CHALLENGE DOSTIHLA I EUROPEAN TOUR Kdo najde Padraiga Harringtona? :) https://www.youtube.com/watch?v=JwZFcyWsnps
POPRVÉ SLAVÍ DÁNOVÉ

Světový pohár získali v australském Melbourne dánští golfisté Soren Kjeldsen a Thorbjorn Olesen, s celkovým skóre -20 si udrželi náskok čtyř ran před Američany Rickiem Fowlerem a Jimmym Walkerem. Na -16 stlačili svou bilanci také týmy Číny a Francie. Dánsko vítězí na Světovém poháru vůbec poprvé, v roce 2004 skončili Thomas Bjorn a Soren Hansen na děleném druhém místě za Jihoafričany Erniem Elsem a Retiefem Goosenem. Na ISPS HANDA WORLD CUP OF GOLF rozhodli  Dánové druhým kolem za -12. „Na poslední devítce bych pro svého parťáka i zemřel. Nikdy jsem nic podobného nezažil,“ uvedl Kjeldsen. „To je kouzlo týmových soutěží,“ dodal. S Olesenem převzal Hopkinsův pohár a společně shrábli odměnu ve výši 2,560 milionu dolarů.

https://twitter.com/PGATOUR/status/802754522162532352