Neuvěřitelný golfový rekord pro zesnulého přítele

Neuvěřitelný golfový rekord pro zesnulého přítele

Podle zpráv z Nového Zélandu se maratónskému běžci Bradu Luitenovi povedl vskutku impozantní zápis do Guninessovy knihy rekordů. Během dvanácti hodin odehrál těžko 237 jamek! Luiten hrál se šestkou železem a rekord vytvořil v Helensville Golf Clubu. Prakticky obešel 13 kol a tři


Podle zpráv z Nového Zélandu se maratónskému běžci Bradu Luitenovi povedl vskutku impozantní zápis do Guninessovy knihy rekordů. Během dvanácti hodin odehrál těžko 237 jamek! Luiten hrál se šestkou železem a rekord vytvořil v Helensville Golf Clubu. Prakticky obešel 13 kol a tři jamky navrch. Předchozí rekord vylepšil o 16 jamek, ten vytvořil v roce 2005 nejmenovaný Kanaďan. 

Mimochodem, Luiten urazil při svém rekordu přes 100 kilometrů, což je vskutku neuvěřitelné. "Nevěděl jsem, zda takovou vzdálenost v daném čase zvládnu, protože běžně neběhám ultramaratony," usmál se.

Luitenův průměr na jednu jamku byl impozantní - kolem tří minut. Je tedy pochopitelné, že spousta lidí je při přemýšlení nad tímto rekordem skeptická. Obzvlášť při pohledu na to, jak hřiště Helensville vypadá. Nejde o hřiště jen s tříparovými jamkami, ale o běžné hřiště dlouhé 6 400 yardů.

Kolo obvykle zahrál za 94 až 106 ran. To nejlepší uběhl za 44 minut, kdy potřeboval jen za 84 úderů.

Luitenův kousek sice působí téměř nedůvěryhodně, nicméně nesmíte zapomínat, že jeho autor je osvědčeným světovým rekordmanem. Pětatřicetiletý Novozélanďan mimo jiné drží nejnižší čas na desetikilometrové trati ušlé o berlích.

Svůj mimořádný kousek neudělal kvůli vlastnímu zviditelnění, nýbrž kvůli tomu, aby upozornil na to, že na Novém Zélandu umírá takřka největší procento lidí na rakovinu střev. Luitenovi totiž na stejnou nemoc zemřel blízký přítel. "Můj kamarád na tuto rakovinu loni zemřel. Tento výkon je jen o něm," řekl. 

Dvojdílný článek o rychlých hráčích golfu uzavřeme v pondělí ohlédnutím za mimořádným výkonem známého herce Marka Zuckerberga.