TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Clarke ozdobou CZECH MASTERS, úspěšný návrat Tigera a král Macujama

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Clarke ozdobou CZECH MASTERS, úspěšný návrat Tigera a král Macujama

Neuniklo vám minulý týden? Na D+D REAL Czech Masters přijede Darren Clarke TISKOVÁ ZPRÁVA: Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters v rámci série European Tour se uskuteční od 31. srpna do 3. září 2017. Prize money zůstane 1 milion Euro. „V tuto chvíli víme, že z&nbs


Neuniklo vám minulý týden?

Na D+D REAL Czech Masters přijede Darren Clarke

TISKOVÁ ZPRÁVA: Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters v rámci série European Tour se uskuteční od 31. srpna do 3. září 2017. Prize money zůstane 1 milion Euro.

V tuto chvíli víme, že z velkých hvězd opět přijedou John Daly, Lee Westwood. Znovu přijede Jamie Donaldson, první vítěz. Úplně novou tváří našeho turnaje bude Darren Clarke. Letošní kapitán rydercupového týmu Evropy, vítěz The Open v roce 2011, vyhrál 14 turnajů na European Tour, 3 na PGA Tour, byl světovou dvojkou. Řadíme ho mezi golfové ikony,“ říká Petr Dědek, majitel promotérské společnosti RELMOST.

Více zde:

http://www.golfdigest.cz/2016/12/a-na-dd-real-czech-masters-prijede-darren-clarke/

 Vzpomínka na Palmera? Je k mání za 107 tisíc

Arnold-Palmer107 tisíc dolarů. Minimálně tolik bude muset zaplatit zájemce o trofej nedávno zesnulého Arnolda Palmera za vítězství na MASTERS. Jak každý golfový fanoušek ví, za triumf na ikonickém majoru se předává zelené sako, od roku 1993 navíc hráči dostávají také cenu ve tvaru klubovny Augusta National. Palmer zpětně obdržel tyto trofeje za léta 1958, 1960, 1962 a 1964. Jednu z nich teď draží Green Jacket Auctions a aktuální cena je 107 181 dolarů. Podle odhadů aukční síně se nicméně může vyšplhat k 250 tisícům dolarů. Tip na luxusní vánoční dárek, co říkáte?

https://twitter.com/pzi_sports/status/802995443328126976

Olympijské hřiště je v problémech. Pracujeme na tom, zní z Brazílie

Golf na olympijských hrách v Riu byl úspěchem, o tom jsme tu ostatně už několikrát psali. Jak je to ale s olympijským hřištěm, které je podle posledních zpráv ve špatném stavu? Není žádné tajemství, že resort bojuje s návštěvností od té doby, co byl zpřístupněn veřejnosti. A co víc, Brazilská golfová federace údajně ještě nezaplatila společnosti Progolf, která se o pozemek stará.  To vyvolalo vlnu spekulací, že hřiště bez údržby brzy zchátrá.

Více čtěte: http://www.golfdigest.cz/2016/12/olympijske-hriste-je-v-problemech-pracujeme-na-tom-zni-z-brazilie/

 ALFRED DUNHILL: Pro titul si došel Stone

ANTALYA, TURKEY - NOVEMBER 3:Brandon Stone of South Africa hits a shot during Turkish Airlines Open 2016 at the Regnum Carya Golf & Spa Resort on November 3, 2016 in Antalya, Turkey Mustafa Ciftci / Anadolu Agency, Image: 304668305, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

ALFRED DUNHILL CHAMPIONSHIP ovládl Jihoafričan. Zcela podle očekávání. Nicméně nejde o Charla Schwartzela, čtyřnásobného vítěze. Schwartzel se musel smířit s dělenou čtvrtou příčkou, pro titul, svůj druhý na okruhu European Tour, si došel Brandon Stone. A to zcela suverénním způsobem, v neděli zahrál na hřišti Leopard Creek Country Club 67 ran a zvítězil s náskokem sedmi úderů před dalším domácím hráčem Richardem Sternem. „Hrál jsem neuvěřitelný golf,“ řekl nadšený šampión. Celkově se dostal na -22 a za výhru si připsal odměnu ve výši 190 tisíc euro.


 AUSTRALIAN PGA CHAMPIONSHIP: Vítězí Varner III

US golfer Harold Varner III smiles during the fourth round of the Australian PGA Championship at the Royal Pines resort on the Gold Coast, Queensland, Australia, 04 December 2016., Image: 307484512, License: Rights-managed, Restrictions: AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP EPA

Harold Varner III se raduje z prvního titulu na European Tour. Ve finálovém kole AUSTRALIAN PGA CHAMPIONSHIP totiž předčil do té doby vedoucího Australana Andrewa Dodta. Američan uzavřel turnaj 65 ranami, do neděle vstupoval se ztrátou dvou úderů, nicméně zase jednou ukázal. že se mu na hřišti RACV Royal Pines Resort daří. Loni tam také sahal po titulu, nicméně prohrál na první bonusové jamce rozehrávku s Australanem Nathanem Holmanem. „Vyhrát je těžké. A je jedno, kde hrajete. Je úžasné, že se mi to povedlo,“radoval se Varner III, který zahrál celkově -19 a vydělal 175 tisíc euro. Dodt zůstal o dvě rány zpět. Další Australan Adam Scott bral třetí místo za -15. 


Návrat WOODSE? Úspěch

Tiger Woods má za sebou úspěšný návrat do golfového světa, na HERO WORLD CHALLENGE skončil patnáctý se skóre -4 a navzdory mnoha připsaným ranám, hlavně po nepřesnostech s driverem, opět okouzlil golfový svět. Vytáhl spoustu brilantních úderů, vůbec nejlepší byl jeho chip z bunkru na páté jamce. Woods skóroval. A to nejčastěji ze všech, nikdo si nepřipsal tolik birdie. “Dlouho jsem nehrál, potřebuji hrát častěji. Nula turnajů za 15 měsíců není moc," usmál se. "Tohle je jeden," dodal. Woods byl pozitivní, na hřišti často zářil jeho úsměv. "Udělal jsem několik dobrých věcí, připsal jsem si spoustu birdie, ale také jsem hodně chyboval. Většinu z těch chyb dokážu odstranit,"

https://www.youtube.com/watch?v=BGtCnJe1HyA

Jednotlivá kola v podání Woodse sme sledovali v podobných reportážích. 


 Na Bahamách kraloval Macujama

Hideki Matsuyama - Waste Management Open 2016Čtyři dny na HERO WORLD CHALLENGE se nesly ve znamení návratu Tigera Woodse, nicméně jeho opravdovým králem byl Hideki Macujama. Japonský golfista potvrdil mimořádnou formu a vyhrál čtvrtý turnaj z posledních pěti startů. Do finálového kola si nesl náskok sedmi ran, největší od roku 2013, kdy stejně válel Američan Jordan Spieth, a nakonec vyhrál o dva údery před Švédem Henrikem Stensonem. "Je obrovskou ctí vyhrát Tigerův turnaj," řekl pro americkou verzi Golf Digest.