FALDO na jihu Afriky zazářil

FALDO na jihu Afriky zazářil

Nick Faldo se na turnajích objevuje už jen opravdu zřídka. V prvním kole na BMW SOUTH AFRICAN OPEN nicméně šestinásobný majorový šampión ukázal, že stále „to má v ruce“. Při svém prvním startu na European Tour po více než dvou letech zahrál dva údery pod par! Lepší dů


Sir Nick FaldoNick Faldo se na turnajích objevuje už jen opravdu zřídka. V prvním kole na BMW SOUTH AFRICAN OPEN nicméně šestinásobný majorový šampión ukázal, že stále „to má v ruce“. Při svém prvním startu na European Tour po více než dvou letech zahrál dva údery pod par!

Lepší důkaz jeho dobrého výkonu? Sir je pouze o čtyři rány za vedoucím duem Trevor Fisher junior a Keith Horne.

Díky roli analytika pro CBS a Golf Channel je zvyklý komentovat údery soupeřů, a tak si neodpustil drobné povídání ke své ráně na šestnáctce – čtyřparu. „Buď skvělá,“ přál si legendární golfista.

Faldo se naposledy představil na European Tour v roce 2015, kdy během dvou týdnů absolvoval OPEN CHAMPIONSHIP v St. Andrews a následně SENIOR OPEN CHAMPIONSHIP v Sunningdale. Na obou akcích neprošel cutem.

Až do čtvrtka nehrál na pravidelné akci ze seriálu evropské tůry od října roku 2014, kdy bral dělené 73. místo. Faldovi bude v červenci příštího roku šedesát, narozeniny oslaví dva dny před OPEN CHAMPIONSHIP v Royal Birkdale.

Půjde o poslední šanci, kdy bude moci Faldo na tomto majoru startovat coby jeho někdejší šampión, nicméně před dvěma lety řekl, že hrát nehodlá.

Jak bych mohl předčít to, že jsem při svém posledním kole na OPEN CHAMPIONSHIP v St. Andrews zahrál pod par? Když mi navíc někdo řekl, že to byl můj stý major, definitivně to dostalo punc výjimečnosti,“ řekla ikona evropského golfu pro Daily Mail. „Pohrával jsem si myšlenkou, že bych ještě jednou OPEN CHAMPIONSHIP zkusil, nicméně nakonec můj pocit zůstal stejný – ten výkon nemohu překonat.“

Možná ne. Ale pokud sir předvede ještě pár kol jako dnes, měl by nad svou účastí ještě popřemýšlet.