THOMAS nejmladším hráčem, který pokořil 60

THOMAS nejmladším hráčem, který pokořil 60

Když Jordan Spieth mluvil o tom, že čerstvá výhra na Turnaji mistrů bude pro Justina Thomase otevřením stavidel, nemýlil se. Jeho výborný kamarád pokračuje ve skvělé jízdě. Poté co vyhrál SBS TOURNAMENT OF CHAMPIONS, září i na dalším havajském turnaji. V úvodním kole SON


Justin Thomas of the United States holds his trophy after winning the SBS Tournament of Champions at Kapalua Resort's Plantation Course in Hawaii on Jan. 8, 2017. (Kyodo) ==Kyodo, Image: 310332630, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom

Když Jordan Spieth mluvil o tom, že čerstvá výhra na Turnaji mistrů bude pro Justina Thomase otevřením stavidel, nemýlil se. Jeho výborný kamarád pokračuje ve skvělé jízdě. Poté co vyhrál SBS TOURNAMENT OF CHAMPIONS, září i na dalším havajském turnaji. V úvodním kole SONY OPEN IN HAWAII zahrál 59 ran a stal se sedmým hráčem v dějinách PGA Tour, jemuž se povedlo dostat pod hranici 60 úderů za kolo. Ve třiadvaceti letech je navíc z této sedmičky vůbec nejmladším borcem.

Thomas zahrál osm birdie, jedno bogey a hlavně dva eagle na hřišti Waialae Country Club s parem 70. Trefil osm ze 14 fairwayí, 14 greenů a potřeboval jen 23 puttů. Po této parádě vede na Havaji po prvním kole s náskokem pěti ran. "Bylo to poprvé, kdy jsem puttoval na dosažení skóre 59. Říkal jsem si, že nikdo neví, kdy se taková příležitost bude opakovat a že bych se měl snažit ten putt zvládnout," říkal Američan o rozhodujícím úderu na devítce, své osmnácté čtvrteční jamce.

Jakmile se míček potopil, objali ho jeho přátelé z flightu: Spieth a Daniel Berger. "Bylo fakt skvělé, že jsem něčeho takového dosáhl po boku svých skvělých kamarádů."Thomas se stal druhým hráčem v dějinách PGA Tour, který se dostal na skóre 59 závěrečným eagle. Před ním to dokázal jen David Duval v roce 1999. "Zaslouží si to. Posledních pět kol, které odehrál, bylo fakt úžasných," smekl před ním Spieth. Oprávněně, Thomas z nich má skóre -33. "Věřím si. Jsem klidný, nepanikařím. Zároveň ale vím, že všechna kola jednoduše nebudou taková jako to dnešní. Musím si to užívat, dokud se mi daří."