TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Rekordní Thomas, mistr es Van Zyl, Furyk americkým kapitánem

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Rekordní Thomas, mistr es Van Zyl, Furyk americkým kapitánem

Neuniklo vám minulý týden? THOMAS nejmladším pod 60 Když Jordan Spieth mluvil o tom, že čerstvá výhra na Turnaji mistrů bude pro Justina Thomase otevřením stavidel, nemýlil se. Jeho výborný kamarád pokračuje ve skvělé jízdě. Poté co vyhrál SBS TOURNAMENT OF CHAMPION


Neuniklo vám minulý týden?

THOMAS nejmladším pod 60

Justin Thomas of the United States holds his trophy after winning the SBS Tournament of Champions at Kapalua Resort's Plantation Course in Hawaii on Jan. 8, 2017. (Kyodo) ==Kyodo, Image: 310332630, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom

Když Jordan Spieth mluvil o tom, že čerstvá výhra na Turnaji mistrů bude pro Justina Thomase otevřením stavidel, nemýlil se. Jeho výborný kamarád pokračuje ve skvělé jízdě. Poté co vyhrál SBS TOURNAMENT OF CHAMPIONS, září i na dalším havajském turnaji. V úvodním kole SONY OPEN IN HAWAII zahrál 59 ran a stal se sedmým hráčem v dějinách PGA Tour, jemuž se povedlo dostat pod hranici 60 úderů za kolo. Ve třiadvaceti letech je navíc z této sedmičky vůbec nejmladším borcem.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/thomas-nejmladsim-hracem-ktery-pokoril-60/

WOODS o Trumpově golfu

Donald-Trump-Turnberry-GettyTiger Woods si poměrně nedávno zahrál golf s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a byl ohromený výkonem nově zvolené hlavy USA. Na hřišti Trump International se ukázal Trump, který má handicap 2,8, ve skvělé formě. „To co mě nejvíce nadchlo, byla délka jeho ran. Vždyť je mu sedmdesát a stále má opravdu dobrý švih,“ řekl čtrnáctinásobný majorový šampión. „Nehráli jsme proti sobě, šli jsme na golf pro zábavu. Já jsem testoval drivery a fairwayová dřeva, zkoušel jsem nová nastavení. Myslím si, že si Trump užil pohled na to, jak se liší údery při mých experimentech,“ dodal Woods, který hrál golf s mnoha prezidenty, včetně Baracka Obamy.


FURYK kapitánem pro RYDER CUP

Jim FurykS devíti účastmi na Ryder Cupu ve svém životopise bude Jim Furyk tím nejzkušenějším rydercupovým kapitánem v historii. Z toho ovšem vyvstává otázka: Bude prvním hrajícím kapitánem po více než půl století?

Furyk byl totiž ve středu, kdy byl formálně prohášen rydercupovým kapitánem amerického týmu pro rok 2018, přímo na tohle dotázán. Po dlouhé odmlce nakonec zněla jeho odpověď takto: „Nechci říkat ne, ale na co se teď hlavně soustředím a co mě nejvíc zajímá, je být kapitánem,“ řekl Furyk, který letos plánuje odehrát kompletní program 18-20 turnajů.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/furyk-nevyloucil-variantu-hrajiciho-kapitana-na-ryder-cupu/

MCILROY prohrál TITUL v play-off

Feb. 4, 2016 - Dubai, Fšrenade Arabemiraten - 160204 Graeme Storm, England under dag 1 av Dubai Dessert Classic den 4 februari 2016 i Dubai..Foto: Ludvig Thunman / BILDBYR�N / kod LT / 35163, Image: 273111745, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria, France, Holland, Norway, Sweden Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Až „náhlá smrt“ musela rozhodnout o vítězi BMW SA OPEN HOSTED BY CITY OF EKURHULENI. Na třetí bonusové jamce porazil Severního Ira Roryho McIlroye Angličan Graeme Storm a připsal si první vítězství na European Tour od roku 2007, kdy se radoval na FRENCH OPEN. Storm vstupoval do závěrečného kola se skóre -17, které vylepšil o jednu ránu. McIlroy měl nedělní bilanci -4. Rozhodla tedy rozehrávka, třikrát se hrála osmnáctka, Storm hrál třikrát par, McIlroy na třetí pokus zapsal bogey. „Je to neuvěřitelný týden. Zahrát si s nejlepším hráčem na světě je prostě splněný sen,“ radoval se Storm., který si vylepšil finanční konto o 164 tisíc euro.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/820676968576225281

MCILROY asi vynechá TOKIO

profimedia-0308956398Rory McIlroy byl jen jedním z velkých jmen, které se neobjevilo na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro. Důvodem byla obava z nákazy virem Zika. Rozhodnutí Severního Ira nezúčastnit se her však vede mnohem dále.

A vypadá to, že ho neuvidíme ani za tři roky na olympijském turnaji v Tokiu. Ještě před zahájením prvního letošního turnaje European Tour v Jihoafrické republice řekl McIlroy pro BBC: „Spíše ne než ano. Nechce se mi jet na olympijské hry a mám k tomu osobní důvody – olympijské hry s tím nemají nic společného, jsou skvělé a mít golf mezi dalšími sporty je vynikající nápad. Nikoliv však pro mne. Je to prostě něco, u čeho sám nechci být.“

http://www.golfdigest.cz/2017/01/mcilroy-si-ani-na-olympiade-v-japonsku-roce-2020-pravdepodobne-nezahraje/

VAN ZYL si vystřelil BMW

Jihoafričan Jaco Van Zyl zahrál svou 16. hole-in-one v kariéře. Na domácím turnaji v Johannesbrugu mu vynesla BMW.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/819814852726116353

THOMAS dokončil ALOHA SLAM

Američan Justin Thomas si připsal jasné vítězství na SONY OPEN IN HAWAII, a uzavřel tak ALOHA SLAM - ovládl oba lednové havajské turnaje. Thomas potřeboval během čtyř dnů 253 ran, čímž vytvořil nový rekord PGA Tour. 72 jamek před ním nikdo neobešel za méně úderů. Dosavadní rekord patřil Tommy Armourovi III, který na VALERO TEXAS OPEN hrál 264 úderů. Druhé místo patří Angličanu Justinu Roseovi, olympijský šampión o jednu ránu předčil třetího Jordana Spiethe, jemuž skvěle vyšlo závěrečné kolo (-7). Thomas si vydělal 1,08 milionu dolarů a získal 500 bodů do FEDEX CUPU. "Ráno jsem byl dost nervózní," přiznal. Prvním hráčem na PGA Tour, který by promarnil náskok sedmi ran po třech kolech, se nicméně nestal.

Lídři: Thomas (-27), Justin Rose (-20), Jordan Spieth (-19), Kevin Kisner (-18), Jamie Lovemark (-18)

https://www.youtube.com/watch?v=drxBKKfs5wU