Vyhraje KAPITÁN AMERIKA letos major?

Vyhraje KAPITÁN AMERIKA letos major?

Podle televizního experta zámořské stanice ESPN Jasona Sobela je Patrick Reed, hvězda posledního Ryder Cupu, jasným kandidátem na dalšího nového vítěze mezi majorovými šampióny. "Má volba je sám pan ""Kapitán Amerika", který hrál roli ničitele zbytku světa při Ryder Cupu. Re


Patrick Reed - The Barclays 2016Podle televizního experta zámořské stanice ESPN Jasona Sobela je Patrick Reed, hvězda posledního Ryder Cupu, jasným kandidátem na dalšího nového vítěze mezi majorovými šampióny.

"Má volba je sám pan ""Kapitán Amerika", který hrál roli ničitele zbytku světa při Ryder Cupu. Reed není pouze talentovaný, ale také neskutečně soutěživý a zdá se, že hraje svůj nejlepší golf, když je pod největším tlakem. Je pouze otázkou času, kdy se dočká a získá majorový titul. Ačkoliv zatím šestadvacetiletý golfista nepronikl na žádném z turnajů velké čtyřky do nejlepší desítky, na šesti z posledních osmi vystoupení se vešel mezi elitní třicítku. To jen dokazuje, že je připraven udělat další krok." 

Jenže americká verze Golf Digest zmiňuje jednu překážku, která by mohla Reeda stát radost z životního úspěchu. Co jej může připravit o majorový titul? Mluví se o únavě, americký hrdina totiž hraje příliš mnoho turnajů a ty jej psychicky i fyzicky vyčerpávají. Připomíná se, že úspěch na Ryder Cupu si vybral svou daň a zcela vyčerpaný hráč následně hrál hluboko pod svoje možnosti. Co s tím?

Nabízí se varianta, že by hrál méně. Přemýšlí o tom i sám Reed, který si uvědomuje náročnost svého programu. (za poslední dva kalendářní roky nastoupil k 66 turnajům)  "Těžko říct," říká na přímou otázku, zda omezí své starty. "Vím, že to nejspíše potřebuji udělat, ale jestli to udělám, zatím nevím. Uvidíme, jak bude sezona probíhat. Je to pro mě těžké rozhodnutí, protože miluju golf. Vím, že by bylo lepší, kdybych odehrál méně turnajů, jenže já jsem tak rád na cestách. Obzvlášť, když má dcera je již tak velká, že může všude jezdit se mnou. Až ještě povyroste, začnou se věci komplikovat. Pak nejspíše přijde chvíle na to, abych počet podniků snížil. Teď ale chci jezdit a hrát."

Reed se zkrátka zastavit nechce. Třeba získá major i tak.