CHAMBLEE: WOODS musí změnit švih

CHAMBLEE: WOODS musí změnit švih

Brandel Chamblee patrně přesně věděl, co říká, když ve čtvrtek mluvil o prvním hracím dnu OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC. Ve studiu Golf Central se konkrétně rozpovídal o švihu Tigera Woodse. "Je podobný jako ten před sedmi lety. Tehdy mu působil velké bolesti a zranění. A myslím


profimedia-0312768734Brandel Chamblee patrně přesně věděl, co říká, když ve čtvrtek mluvil o prvním hracím dnu OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC. Ve studiu Golf Central se konkrétně rozpovídal o švihu Tigera Woodse. "Je podobný jako ten před sedmi lety. Tehdy mu působil velké bolesti a zranění. A myslím si, že to, co bylo bolestivé a zraňující před sedmi lety, má stejný efekt i nyní."

Chamblee měl dost možná pravdu. Woods totiž v pátek odstoupil z prestižního turnaje kvůli bolestem zad. Po obejití kola za +5 sice říkal, že jej nic nebolí, nicméně věřil tomu jen málokdo. "Vypadal jako nejstarší jednačtyřicetiletý golfista, kterého jsem kdy viděl," tvrdil uznávaný expert.

Woodsovy problémy podle jeho agenta údajně začaly po čtvrteční večeři, ale Chambleeho postřeh ohledně jeho švihu nabízí jinou perspektivu o pátečním odstoupení čtrnáctinásobného majorového šampióna. 

“Podívejte se na ten zcela zřejmý trend: operace následovaná rehabilitací a poté přichází další zranění. Mně je jasné, že Woods si způsobuje další potíže právě svým švihem."

“Spousta lidí bude argumentovat tím, že ho bolí záda kvůli jeho posedlostí posilováním, ale mně přijde opravdu zřejmé, že to, co se u něj nezměnilo, je švih, kterým se dál zraňuje. Můj názor je takový, že pokud chce dál hrát a zůstat zdravý, musí předělat svůj švih."

 

Chamblee dokonce zaspekuloval, že nejnovější zranění může znamenat konec Tigerovy kariéry. Není sám, kdo o tom mluví. "Možná je to jeho konec. Je každopádně nejlepším golfistou, který kdy hrál. Měli jsme to štěstí sledovat jeho hru. Moc rádi bychom viděli jeho golf dalších deset let, ale to se podle mě nemůže stát, pokud nezmění švih."