TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Fowler se dočkal výhry, Perez se navezl do Woodse

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Fowler se dočkal výhry, Perez se navezl do Woodse

Neuniklo vám minulý týden? Kde se bude hrát THE OPEN v roce 2020? O klaretový džbánek se bude v roce 2020  hrát v Royal St. George, na hřiště Sandwich Course se vrátí OPEN CHAMPIONSHIP poprvé od roku 2011. „Pro golfové fanoušky je úchvatnou představou, že uvidí ty


Neuniklo vám minulý týden?

Kde se bude hrát THE OPEN v roce 2020?

St-Andrews-old-course-hotel-1012-instagramO klaretový džbánek se bude v roce 2020  hrát v Royal St. George, na hřiště Sandwich Course se vrátí OPEN CHAMPIONSHIP poprvé od roku 2011. „Pro golfové fanoušky je úchvatnou představou, že uvidí ty nejlepší golfisty bojovat na jednom z nejlepších linksových hřišť světa,“ říká Martin Slumbers, výkonný ředitel R&A. Oznámení není žádným zásadním překvapením, poněvadž Slumbers už v létě informoval, že slavný major se v roce 2020 nebude konat v St. Andrews, ale přesune se  do Anglie. Jde o porušení tradice, od roku 1990 se hrálo na Old Course jednou za každých pět let. Za změnu může nejspíše prostá věc – v St. Andrews by se měl pořádat jubilejní 150. ročník.


PAT PEREZ: „Tiger moc dobře ví, že teď nedokáže porazit nikoho“

Američan Pat Perez je jedním z nejoblíbenějších golfistů na světě, a to i z důvodu své pravdomluvnosti, nebo chcete-li, nepatří mezi ty přespříliš politicky korektní hráče. Jeho upřímnost je vždy příjemným osvěžením do poněkud zašedlého světa gentlemanského golfu a ukázal to i ve čtvrtek v rozhovoru pro radio SiriusXM PGA Tour. A vůči hvězdám tour neukázal ani kousek sentimentu.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/pat-perez-tiger-moc-dobre-vi-ze-ted-nedokaze-porazit-nikoho/  

FOWLER dominoval na HONDA CLASSIC

Loni na HONDA CLASSIC po dvou kolech vedl, jenže pak se jeho hra rozsypala. Tentokrát Rickie Fowler naplánoval svůj útok na titul pečlivěji, vedl od třetího kola a první příčku už nepustil. Populární Američan byl hladový po vítězství, motivovaly jej úspěchy jeho kamarádů Jordana Spiethe či Justina Thomase. Chtěl je napodobit a také se odrazit vstříc legendárnímu majoru: MASTERS. "Tohle je důležité vítězství směrem k Augustě," přiznal. Na Palm Beach si vydělal 1,52 milionu dolarů a také získal 500 bodů do Fedex Cupu.

Konečné pořadí: Rickie Fowler (-12), Gary Woodland (-8), Morgan Hoffmann (-8), Jhonattan Vegas (-7), Billy Horschel (-7), Wesley Bryan (-7), Martin Kaymer (-7) https://twitter.com/PGATOUR/status/836061299201146880  

Šek od Palmera? Poulter o něj kuriózně přišel

ryder-cup-us-poulterAngličan Ian Poulter pobavil na Floridě historkou o šeku, který mu podepsal legendární Arnold Palmer. Poulter chtěl od „Arnieho“ podepsaný suvenýr, a tak od něj dostal stodolarový šek, který uložil do svého sejfu. „A má žena ho jednou utratila. Ležel v sejfu a jí vůbec nedošlo, že je podepsaný právě od „Arnieho“, takže prostě koluje po světě,“ usmíval se. Co si jeho žena za Palmerův šek pořídila? „Nemám tušení. Ale abych pravdu řekl, nejspíše jím zaplatila v Publixu.“ Publix je síť supermarketů. Historka končí šťastně, Palmer byl natolik přívětivý, že Poulterovi podepsal další šek. 


 

Tréninková pomůcka místo putteru. Van Zyl baví na European Tour

Jihoafričan Jaco Van Zyl ví, jak na sebe upoutat pozornost. Dostává se mu ji mnohem více než ostatním hráčům v poslední desítce elitní stovky světového žebříčku*. Proč?

Jen namátkou: loni vynechal dva majorové turnaje, jen aby se co nejlépe připravil na olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru, také to není tak dlouho, kdy se blýskl 16. (!) esem v kariéře a vyhrál BMW i8. Nyní pobavil na domácím turnaji JOBURG OPEN.  Čím? Hodně specifickou volbou putteru.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/treninkova-pomucka-misto-putteru-van-zyl-bavi-na-european-tour/

Vegas trefil hole-in-one na Medvědí pasti

Odměna? Parádní vůz. https://www.youtube.com/watch?v=Qz-pg2EDbXA

JOBURG OPEN ovládl domácí Fichardt

Jihoafričan Darren Fitchardt (-15) ovládl JOBURG OPEN. domácí favorit o jedinou tánu porazil Velšana Stuarta Manleyho a Angličana Paula Waringa a získal svůj pátý titul na European Tour. "Jsem rád, že se mi tvrdá dřina takhle pěkně zúročila," pochvaloval si. Turnaj v Johannesburgu byl zkrácen na 54 jamek kvůli nepřízni počasí (průdkým bouřím). Fichardt si za svou výhru vydělal 194 tisíc euro. Jak Fichardt, tak Waring s Manleym si zajistili účast na majoru THE OPEN.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/835897477375082496