Anketa Golfista roku se odehraje tentokrát v Praze, v hotelu Ambassador

Anketa Golfista roku se odehraje tentokrát v Praze, v hotelu Ambassador

Na jednom z nejprestižnějších míst v Praze se odehraje již třetí slavnostní večer vyhlášení ankety Golfista roku. Po dvou zastávkách, které se odehrály na zámku v Lednici a hotelu Grand v Karlových Varech se s nejúspěšnějšími hráči roku 2016 potkáme 9. března v hotelu Am


Na jednom z nejprestižnějších míst v Praze se odehraje již třetí slavnostní večer vyhlášení ankety Golfista roku. Po dvou zastávkách, které se odehrály na zámku v Lednici a hotelu Grand v Karlových Varech se s nejúspěšnějšími hráči roku 2016 potkáme 9. března v hotelu Ambassador Zlatá Husa na Václavském náměstí. Anketa Golfista roku je jedinou, která nedělá rozdíly mezi amatérským a profesionálním golfem a volí ty nejlepší hráče, kterým se v předešlém roce podařilo dosáhnout největších úspěchů. Hlasovat může jak laická, tak odborná veřejnost. U ceny sportovních novinářů je kategorie společná, o nejlepším golfistovi rozhodují jen jeho výsledky nebo úspěchy, kterých v předešlém roce dosáhli.


PRO KOHO HLASOVAT – PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ Průběžným výsledkům mezi ženami zatím vévodí nejlepší česká profesionální hráčka KLÁRA SPILKOVÁ. Není to ani žádným překvapením. V posledních letech nemá mezi ženami konkurenci, je stálou členkou série Ladies European Tour a v minulém roce dokázala, že i po nepovedené sezoně se dokáže koncentrovat, a na pro ni nejdůležitějším turnaji roku zabojovat a uhájit pozici mezi nejlepšími evropskými hráčkami.

>>> Žebříček profesionálek GOLF DIGEST Order of Merit 2016 naleznete ZDE Mezi amatérskými hráčkami je situace velmi vyrovnaná. V průběžném vedení je sice SÁRA KOUSKOVÁ, která všechny svými výsledky v roce 2016 ohromovala. Nicméně bez šance není ani další favoritka KAROLÍNA VLČKOVÁ, které v účasti mezi českou elitou nebo úspěšné reprezentaci nebrání ani studium na univerzitě ve Spojených státech.

>>> Žebříček amatérek GOLF DIGEST Order of Merit 2016 naleznete ZDE Mužské profesionální kategorii zatím vládne FILIP MRŮZEK. Hráč, který už se pomalu začíná zapisovat do Evropy a svými výsledky dokazuje, že je stabilně nejlepším českým profesionálem. V loňském roce mu však pomalu vyrostla konkurence a bez šancí není ani náš hrající redaktor STANISLAV MATUŠ. Historicky první český hráč, kterému se podařilo proniknout do první tisícovky pořadí světového golfového žebříčku a za sebou nechal i trápícího se Tigera Woodse. Po dvaceti letech také přinesl pro Čechy vítězství na německé Pro Golf Tour a navázal tak na již trochu zaprášený úspěch Karla Skopového juniora.

>>> Žebříček profesionálů GOLF DIGEST Order of Merit 2016 naleznete ZDE Boj o první místo v kategorii amatérů se dá očekávat mezi dvěma jmény. ŠIMON ZACH, současný student americké univerzity a třetí z loňského mistrovství Evropy amatéru z Tallinu a JIŘÍ ZUSKA jun., absolutní vítěz série Grand Final Faldo Series, které se odehrálo v říjnu 2016 v Anglii. Jako vůbec první Čech v historii dokázal napodobit takové hvězdy, jako Rory McIlroy nebo Yani Tseng, které právě na turnaji Sira Nicka Falda svou kariéru začínali.

>>> Žebříček amatérů GOLF DIGEST Order of Merit 2016 naleznete ZDE Po poněkud neuspořádaném roce 2016 z pohledu profesionálních žebříčku, bude novinkou Ankety Golfista roku také cena Golf Digest Order of Merit by CzechOne, která spravedlivě oceňuje nejlepší profesionály v kategorii mužů a žen. 02Slavnostní předání cen můžete poprvé sledovat i prostřednictvím internetového přímého přenosu, který poběží na webech golfistaroku.cz a golfdigest.cz.

>>> HLASOVAT v anketě Golfista roku může až do 9. března do 12.00 můžete ZDE