To ta obhajoba pěkně začíná. Schwartzel zasažen míčkem v pro-amu

To ta obhajoba pěkně začíná. Schwartzel zasažen míčkem v pro-amu

Charl Schwartzel, loňský vítěz Valspar Championship, se vrací na místo činu. Na hřišti Innisbrook se pokusí obhájit titul z minulého roku. Ale jako by mu golfový bůh ještě před startem turnaje vzkázal: Tak snadné to mít nebudeš. Už při pro-amu přišla pro Jihoafričana k


Charl SchwarCharl Schwartzel - Valspar Championship 2016tzel, loňský vítěz Valspar Championship, se vrací na místo činu. Na hřišti Innisbrook se pokusí obhájit titul z minulého roku. Ale jako by mu golfový bůh ještě před startem turnaje vzkázal: Tak snadné to mít nebudeš. Už při pro-amu přišla pro Jihoafričana komplikace. Po zasažení míčkem jednoho z amatérů se po devíti jamkách raději klidil ze hřiště.

Schwartzel stál nalevo od fairwaye jamky číslo 10, své první jamky dne, když vtom míč amatéra zasáhl strom a odrazil se nešťastně směrem na Jihoafričana.

Díky skvělému reflexivnímu zákroku však odmítl daleko bolestivější zranění než jen lehce pochroumané zápěstí. „Mířilo mi to na citlivá místa. Myslím, že v reflexech se zlepšuji,“ řekl.

„Hraju golf 28 let a ještě nikdy jsem nebyl zasažen míčkem, až dnes ráno. Byla to taková náhoda, fakt smůla,“ nestěžoval si Schwartzel, který rozhodně nemá v plánu kvůli tomu turnaj vzdát.

„Nikdy jsem nevzdal turnaj po startu kvůli zranění. Budu hrát, ať už budu na hřišti kulhat nebo ne. Natýčkuju si. Jen doufám, že to není nic vážného, protože teď hraju dobře a chci hrát,“ řekl loňský přemožitel Billa Haase v play-off. Právě loňský titul z Valspar Championship byl jeho prvním triumfem od vítězství v Augustě na Masters 2011.

Ve čtvrtek by měl v 7:56 nastoupit do prvního kola s Henrikem Stensonem a Bubbou Watsonem.