S vedoucí hráčkou žebříčku Order of Merit ve Španělsku

S vedoucí hráčkou žebříčku Order of Merit ve Španělsku

TISKOVÁ ZPRÁVA - Barcelon, 18. Dubna 2017 - S titulem nové vítězky turnaje Ladies European Tour a zároveň vedoucí hráčky žebříčku Order of Merit nastupuje Klára Spilková tento týden do dalšího golfového turnaje. Čerstvá šampionka Lalla Meryem Cup odletěla v pondělí z Maro


16/04/2017 Ladies European Tour 2016: Lalla Meryem Cup, Royal Golf Dar Es-Salam, Rabat, Morocco. 13-16 April 2017. Klara Spilkova of the Czech Republic during her post round press conference. Credit: Tristan Jones

TISKOVÁ ZPRÁVA - Barcelon, 18. Dubna 2017 - S titulem nové vítězky turnaje Ladies European Tour a zároveň vedoucí hráčky žebříčku Order of Merit nastupuje Klára Spilková tento týden do dalšího golfového turnaje. Čerstvá šampionka Lalla Meryem Cup odletěla v pondělí z Maroka do Španělska, kde ji od čtvrtka čeká Estrella Damm Mediterranean Ladies Open.

"Všechno si teprve postupně uvědomuji. Čas běží šílené rychle. Chtěla bych poděkovat všem za gratulace a velkou podporu," řekla Klára Spilková, která v neděli vyhrála v Rabatu svůj první turnaj Ladies European Tour. Vítězství bylo ozvláštněné tím, že současně na druhém hřišti vrcholil turnaj European Tour, takže Klára čekala, než se ukáže mužský vítěz, s kterým pak byla společně dekorována. Spolu s Italem Edoardem Molinarim převzala trofej z rukou marockého prince.

"Byl to další zážitek, protože jsem nejdřív byla poučena, jak se mám chovat a jak ho oslovit. V přítomnosti prince jsme s Edoardem nesměli mít na hlavách kšiltovky. A aby princ nemusel dlouho čekat, tak vítěz a jeho flight podepisují skórkarty až po ceremoniálu. Když jsme oba dostali ceny, tak jsme se odebrali k fotografování a rozhovorům," popsala Klára, které se ujali bodyguardi, aby jí nosili a také hlídali cenu. Strhla se také smršť žadatelů o autogramy a fotografie.

Kláru a její caddie Kateřinu Dvořákovou vyzvedl shuttle a odvezl do hotelu. Následovala večeře a po ní ještě oslavné pivo se spoluhráčkami. To už byla jedna hodina po půlnoci a čas jít spát před pondělním odletem do Španělska. "Cestou z hotelu na letiště se o mě všichni starali jako o princeznu. Do hotelu ve Španělsku jsem se dostala až večer. Byla jsem docela unavená. Stihla jsem ještě tapas a drink a šla spát," dodala Klára, kterou nyní doprovází jmenovkyně předchozí caddie a současně asistentka Monika Dvořáková.

Turnaj Estrella Damm Mediterranean Ladies Open se v klubu Terramar hraje od čtvrtka 20. dubna do neděle 23. dubna o celkové prize money 300 000 eur. Klára Spilková je po vítězství v Maroku v pozici první hráčky letošního žebříčku Order of Merit.

Žebříček najdete zde