VÍTEK NOVÁK: Hole-in-one na čtyřparu? O vše se postarala trojka ŽELEZO

VÍTEK NOVÁK: Hole-in-one na čtyřparu? O vše se postarala trojka ŽELEZO

Dát hole-in-one, to už chce golf hodně dobře umět a ještě mít koňskou dávku štěstí. Ale dát eso na čtyřparu? To je tak trochu jiný level. Navíc hráčů, kteří se tímhle parádním kouskem mohou pyšnit na světě opravdu nebude mnoho. Možná stovky, možná jen desítky. Víte


vitek_novak_2016_slukaDát hole-in-one, to už chce golf hodně dobře umět a ještě mít koňskou dávku štěstí. Ale dát eso na čtyřparu? To je tak trochu jiný level. Navíc hráčů, kteří se tímhle parádním kouskem mohou pyšnit na světě opravdu nebude mnoho. Možná stovky, možná jen desítky. Vítek Novák se k takovým borcům přidal na Czech Golf Amateur Tour v Kácově. V rozhovoru mluvil nejen o nevídaném esu, ale také o znovu nalezené chuti ke golfu.    
ESO JSTE DAL NA DVOJCE S DÉLKOU 252 METRŮ. VIDĚL JSTE VŮBEC SVŮJ MÍČEK, JAK MÍŘÍ DO JAMKY? Neviděl. Ale kluci z předchozího flightu ještě stáli u greenu a najednou začali jásat a skákat. Tak jsem začal taky. Zahrál jsem ránu přesně, jak jsem chtěl. Ale samozřejmě je to spíš náhoda. ŠTĚSTÍ SE MUSÍ JÍT NAPROTI. A VY JSTE EVIDENTNĚ ŠEL... Chtěl jsem hrát před green, a protože fairway byla tvrdá a hodně to po ní skákalo, doufal jsem, že by po ní mohl míč doběhnout až na green. Navíc jsem potřeboval zaskórovat. Pomohl i vítr v zádech. PROZRAĎTE, ČÍM SE HRAJE ESO NA ČTYŘPARU DLOUHÉM 252 METRŮ? Trojkou železem. PROSÍM? ASI MYSLÍTE TROJKU DŘEVO... Ne, ne. Železo. Ale jak už jsem řekl, bylo to po větru a jamka je víceméně rovná. Míč dopadl před green, doskákal tam a spadl do jamky.   JAK REAGOVALI VAŠI SPOLUHRÁČI?  Gratulovali mi a můj kedík mi po hře koupil šampaňské. NA VÍTEZSTVÍ TO PŘESTO NESTAČILO. PORAZIL VÁS JIŘÍ ZUSKA, KTERÉHO JSTE PORAZIL NA PRVNÍM TURNAJI CGAT VE MSTĚTICÍCH. PŘESTO JE TO PRO VÁS VYDAŘENÝ ZAČÁTEK SEZÓNY, ŽE? Je to docela dobrý start. Až na ten pokažený závěr v Kácově. Hlavně je ale pro mě důležité, že to, co dělám, dělám správně. To mi dělá radost, kterou jsem loni trochu postrádal. Golf hraju zase s chutí. CO JE OPROTI LOŇSKÉ SEZÓNĚ JINAK?  Mám trenéra na puttování Jirku Folajtára. Ten mi změnil takřka úplně všechno, co se týká puttování. I díky tomu jsem vyhrál ve Mstětitcích, kde jsem puttoval dobře. Dále trénuji s Jirkou Němečkem a Ladislavem Trubačem. Petr Horn se zase stará o mou kondici. Jsem rád, že spolupráce s nimi přináší ovoce. JAKÉ JSOU LETOS VAŠE CÍLE V GOLFU?  Teď jedu na Mezinárodní mistrovství Slovinska, kde bych chtěl uspět. U nás bych chtěl vyhrát jamkovku, tu jsem ještě nikdy nevyhrál. Mým hlavním cílem ale je hrát dobře všude, kam přijedu a tvrdě na sobě pracovat. Chci být také dobře připravený na Mezinárodní mistrovství ČR na rány. A CO CHALLENGE TOUR NA KUNĚTICKÉ HOŘE, KDE JSTE LONI JAKO JEDINÝ ČECH PROŠEL CUTEM?  Zatím nevím, jestli budu hrát. Rád bych, ale nikdo se mi zatím neozval.