Prague Golf Challenge: Z Čechů v úvodu nejlepší Cafourek

Prague Golf Challenge: Z Čechů v úvodu nejlepší Cafourek

V horkém letním dni zápasilo dvanáct českých hráčů na zbraslavském hřišti, kde se ve čtvrtek konalo první kolo Prague Golf Challenge. Druhý turnaj Challenge Tour na území České republiky rozehrál nejlépe Jan Cafourek (70), v průběhu kola ale mířil k lepš?


V horkém letním dni zápasilo dvanáct českých hráčů na zbraslavském hřišti, kde se ve čtvrtek konalo první kolo Prague Golf Challenge. Druhý turnaj Challenge Tour na území České republiky rozehrál nejlépe Jan Cafourek (70), v průběhu kola ale mířil k lepšímu výsledku. 
Po třinácti jamkách se totiž dostal na průběžných -5. Pak ho ale přibrzdilo double bogey a na posledním tříparu zahrál trojputt, kvůli němuž zapisoval bogey. Přesto byl se svým výkonem v prvním kole spokojený. „Bylo to docela dobré počáteční kolo, hrál jsem hezky, vytvářel si šance na birdie a taky je proměňoval. Dokonce tam padl eagle na čtyřce, ale na následující jamce jsem dal double. Mrzí mě tři zbytečné bogey, ale celkově to není vůbec špatný začátek. Rozehrané je to dobře,“ řekl krátce po dohrání kola. Dvě rány pod par ho zatím řadí až na dělené 56. místo, dá se předpokládat, že zítřejší cut se bude pohybovat kolem skóre -4. O ránu horší než Cafourek byla trojice Daniel Suchan, Lukáš Ťintěra a Ondřej Lieser - všichni tři zatím dělí 74. místo. Hodně naspěch měl Filip Mrůzek, který ještě v úterý boojval o místo na The Open Championship v závěrečné kvalifikaci, ale ve čtvrtek už musel být stoprocentně připravený na Zbraslav. Po třech bogey a tří birdie dohrál kolo v paru a je průběžně 104. Dva amatérští čeští hráči Filip Ráža a Roman Kumpošt se rvali se Zbraslaví se ctí. Ráža litoval první devítky (+3), na té druhé jednu ránu umazal a kolo dokončil za +2 (74). Kumpošt se přes řadu velkých výkyvů držel tři jamky před koncem na skóre +3, jenže v závěru výrazně chyboval a dohrál s +8 (80). Průběžné pořadí českých hráčů po prvním kole  T57. Jan Cafourek (-2) T73. Daniel Suchan, Lukáš Ťintěra a Ondřej Lieser (-1) T102. Filip Mrůzek (E) T118. Petr Nič (+1) T130. Cyril Suk, Filip Ráža (AM) a Petr Gál (+2) T144. Aleš Kořínek (+4) T149. Petr Dědek (+5) T155. Roman Kumpošt (AM) (+8) Na vedoucí pozici je po úvodním kole Jihoafričan Rourke Van Der Spuy, který ani jednou nechyboval a zapsal 64 ran (-8). Za sebou má čtyři hráče na -7, skvěle rozehrál turnaj slovenský hráč Peter Valášek. Po 66 ranách (-6) ztrácí pouze dvě rány na lídra. Průběžné pořadí jom