JESSICA KORDA má pár rad pro ty, kdo často a daleko CESTUJÍ

JESSICA KORDA má pár rad pro ty, kdo často a daleko CESTUJÍ

náte ten pocit, když vystoupíte z letadla – jak vám tělo ztěžkne a jste totálně vyčerpaní? Když cestujete tak často jako já, přijdete na to, jak bojovat s únavou a nemocemi, které vám mohou dlouhé lety způsobit. Možná vám moje tipy pomohou. VODA NENÍ JEN PŘEKÁŽKA


letter-Znáte ten pocit, když vystoupíte z letadla – jak vám tělo ztěžkne a jste totálně vyčerpaní? Když cestujete tak často jako já, přijdete na to, jak bojovat s únavou a nemocemi, které vám mohou dlouhé lety způsobit. Možná vám moje tipy pomohou.
VODA NENÍ JEN PŘEKÁŽKA Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je hydratace organismu. Pijte hodně vody už den před odletem, cestou na letiště, v letadle a samozřejmě po přistání. Většina lidí obecně nepije dostatečně v průběhu běžného dne, natož pak v den, kdy mají před sebou cestování. Já si do vody ještě přidávám vitamin C. Pokud budete pít dostatečně, pomůžete tím tělu odbourat stres z dlouhého letu a z letadla půjdete mnohem čerstvější. MĚJTE NOHY POD TLAKEM Vždy cestuji v letadle v kompresních punčochách. Pomáhají lepší cirkulaci krve a nemám pak ani pocit, že mi nohy natékají a těžknou. Taky na cestu užívám aspirin, ale jen dětskou dávku, a to každých šest hodin. Pomáhá proti bolestem kloubů. OBALAMUŤTE SE Až přistanete v jiném časovém pásmu, zkuste své tělo trochu podvést tím, že si nastavíte vnitřní hodiny na místní čas. Moje lety jsou obvykle s přistáním v ranních hodinách, tak se musím snažit v letadle usnout. To mi pak dává pocit, že je čas vstávat a jít něco dělat, je přeci den. NEODPOČÍVEJTE DLOUHO První věcí po přistání je to, že si jdu trochu zacvičit. Aspoň tak probudím celé tělo, nejen mysl. Když se přesto musím poprat s časovým posunem, mám na to speciální recept: hodina spánku po obědě. Ale velmi důležité je odpolední spánek moc neprotáhnout. Nesmíte nikdy znovu usnout, jinak se místnímu času nedokážete rychle přizpůsobit a tím přijdete o tu největší legraci. Prostě to nejlepší v nové zemi prospíte.

– S KEELY LEWINS Foto Bob Croalin

0617-GD-LOOP01-01-Korda-main

JESSICA KORDA není jen čtyřnásobnou vítězkou turnajů LPGA. Jen za loňský rok nalétala okolo celého světa více než 210 000 kilometrů (5× obletěla zeměkouli).
CELÝ ČLÁNEK naleznete v letním vydání magazínu GOLF DIGEST C&S, které vyšlo v pondělí 10. července 2017.