Matuš po Polsku výhodu nezískal, pro postup na Challenge Tour musí skončit v elitní pětce

Pokaženým prvním kolem v Polsku se Stanislav Matuš dost možná připravil o další tučný přísun bodů do Order of Merit Pro Golf Tour. Na Sierra Polish Open skončil dvaadvacátý, suverén letošní sezóny Nicolai von Dellingshausen vyhrál potřetí a automaticky si zajistil kartu na Challenge Tour, na situaci Matuše to ale nic nemění.

Sedmasedmdesát ran v prvním kole Matuše poslalo nebezpečně daleko od cutu, což by mohlo mít neblahé následky na jeho umístění v žebříčku Order of Merit, ve kterém hraje český profesionál o jednu z pěti karet na Challenge Tour.

Skvělým druhým a třetím kolem však zachránil, co se dalo. A přestože se v Polsku nemohl opřít o služby caddieho a po celý turnaj se tak trochu pral se svým švihem, s celkovým skóre -2 uhrál velmi důležité dělené 22. místo, které mu přineslo 378.75 bodů do žebříčku.

V něm mu patří aktuálně 4. místo, pátý Robbie van West ovšem ztrácí na českého hráče necelých 400 bodů, šestý Dylan Boshart je zpět o více než 2 000 bodů. Dá se předpokládat, že právě tito dva Nizozemci budou největšími soupeři Matuše o postup na Challenge Tour.

Na druhou evropskou ligu se kvalifikuje z každé satelitní série (PGA EuroPro Tour, Pro Golf Tour, Alps Tour a Nordic Golf League) vždy pouze pět hráčů. Proto na situaci Matuše nic nemění ani třetí vítězství von Dellingshausena na Pro Golf Tour v této sezóně. Němec si tím pojistil kartu na Challenge Tour předčasně, dál se však hraje o čtyři karty. Ačkoliv by se mohlo zdát, že v Order of Merit se hraje o další kartu navíc, opak je pravdou. Velká škoda pro Matuše, který by jistě polštářek jednoho místa uvítal.

Takto Matušovi nezbývá nic jiného, než na posledních čtyřech turnajích uhrát dostatek bodů pro to, aby na konci září mohl slavit postup na druhou nejvyšší evropskou golfovou ligu.

Stanislav Matuš (Foto: ProGolfTour)

Autor článku: Jonáš Mencl

Sdílet

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace