Czech Masters vyhrál Porteous. Ve finále přetlačil Slatteryho

Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters na Albatrossu má čtvrtého vítěze. V neděli odpoledne se jím stal Jihoafričan Haydn Porteous, který ve finálovém kole přemohl svého konkurenta z flightu Lee Slatteryho. Kromě trofeje pro vítěze oblékl vítězné sako a odváží si 166 660 euro.

Vítězem čtvrtého ročníku D+D REAL Czech Masters se stal Haydn Porteous (Foto: Twitter European Tour)

Vítězem čtvrtého ročníku D+D REAL Czech Masters se stal Haydn Porteous (Foto: Twitter European Tour)

Za chladného, ale prosluněného dne na Albatrossu předváděl Porteous skvělý golf. Už na prvních dvou jamkách smazal manko dvou ran na lídra po třetím kole Slatteryho a v dalším průběhu se i dobře vyrovnal se dvěma ztrátami na začátku druhé devítky. Po závěrečných 69 ranách (-3) se mohl radovat z druhého vítězství na European Tour.

„Vyhrát druhý turnaj na European Tour je prostě skvělé. Posledních osm, devět měsíců bylo náročných, ale konečně jsem začal dělat věci správně a pomalu, ale jistě jsem svůj golf zlepšoval,“ vracel se ke krizi, kdy od svého prvního vítězství na Joburg Open loni do turnaje Omega Dubai Desert Classic v letošním roce prošel pouze dvěma cuty ze šestnácti startů.

Čerstvý šampion po závěrečném puttu pronesl děkovná slova promotérovi turnaje, hřišti Albatross Golf Resortu, všem organizátorům, rozhodčím a pochopitelně i výtečným divákům, kterých si našlo cestu na Albatross za celý víkend necelých třicet tisíc. Porteous získal kromě saka také doživotní členství v klubu.

Atmosféru finálového kola už nezažila největší hvězda turnaje Martin Kaymer, který po kolech 71 a 76 neprošel cutem stejně jako John Daly, nebo Darren Clarke. Závěrečná kola si nezhrálo ani šestnáct českých hráčů. Nejblíže měli k postupu do finále Filip Mrůzek s Alešem Kořínkem – oběma chyběla ke cutu jediná rána. Nejlepším amatérem byl Roman Kumpošt.

Konečné pořadí

Autor článku: Jonáš Mencl

Sdílet

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace