LPGA Q-School, 3. kolo: Spilková má postup na dosah, Vlčkovou čeká boj

Už jen jedno kolo chybí do konce druhé fáze kvalifikační školy o LPGA, ve které usilují dvě české hráčky o postup do závěrečné třetí fáze. Klára Spilková po dvou výtečných kolech zapsala výsledek v paru, přesto si na postupových místech drží pohodlný náskok. Karolína Vlčková připsala jeden úder nad par. Se skóre +4 se i ona drží mezi osmdesátkou nejlepších.

Klára Spilková během třetího kola druhé fáze Q-school LPGA (Foto: Twitter Symetra Tour)

Třetí kolo absolvovala horší polovina startovního pole na hřišti Bobcat, ta lepší na Panther. Podstatně dříve měla v sobotu dohráno Karolína Vlčková, která do svého kola odstartovala ráno po osmé hodině. Po sérii čtyř parů zapsala bogey na pětce. Z něho se ale velmi rychle oklepala dvěma birdie v řadě. Dál už ale zapisovala jen pary a také dvě bogey. Proto nakonec zapisovala 73 ran (+1) a s celkovým skóre +4 dělí 55. místo, které by jí na postup stačilo. V současné chvíli by se do finálové fáze kvalifikovaly i hráčky na výsledku +6.

A to je velmi dobrá zpráva pro Kláru Spilkovou. Letošní vítězka turnaje Ladies European Tour má totiž před finálovým kolem náskok 13 ran na postup. Po vynikajícím vstupu, kdy v prvních dvou kolech zahrála 68 a 69 ran, musela sobotní kolo zachraňovat v jeho úplném závěru. Ještě po šestnácti jamkách byla +2, jenže závěrečná dvojice birdie jí vrátila na par. V průběžném hodnocení tak sice klesla z druhého na dělené čtvrté místo, ale to ji rozhodně trápit nebude. Důležitý je postup, a ten má Češka na dosah.

V závěrečném kole čeká všech 188 hráček, které ještě v turnaji pokračují, hřiště Bobcat. Vlčková do něj vstoupí v 15:06 našeho času, Spilková půjde v předposledním flightu v 19:16 našeho času. Na čele se stále drží Maďarka Csicsi Rozsa se skóre -9, druhé místo dělí letošní rydercupová účastnice Georgia Hall s Korejkou Sandy Choi.

Průběžné pořadí

Autor článku: Jonáš Mencl

Sdílet

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace