Hektické jaro MCILROYE: Nejméně 7 turnajů před MASTERS

Hektické jaro MCILROYE: Nejméně 7 turnajů před MASTERS

Fanoušci Roryho McIlroye mohou jásat. Svého oblíbence si totiž užijí v příštím roce do sytosti. Severní Ir odhalil nabitý turnajový kalendář před Masters, který obohatil také dvěma podniky, na nichž si zahraje úplně poprvé. Sezónu začne McIlroy na Blízkém východ?


Fanoušci Roryho McIlroye mohou jásat. Svého oblíbence si totiž užijí v příštím roce do sytosti. Severní Ir odhalil nabitý turnajový kalendář před Masters, který obohatil také dvěma podniky, na nichž si zahraje úplně poprvé. Sezónu začne McIlroy na Blízkém východě. Už dříve potvrdil svůj start na Abu Dhabi HSBC Championhip (18. – 21. ledna), kde bude chtít po čtyřech druhých místech konečně vyhrát. Pak se přesune do Dubaje na Omega Dubai Desert Classic (25. – 28. ledna) –rovněž jeho velmi oblíbený turnaj, vyhrál ho dvakrát. Pak už zmizí za oceán. K sérii turnajů na západním pobřeží zvané West Coast Swing. Vůbec poprvé si zahraje AT&T Pebble Beach Pro-Am (8. – 11. února) a následující týden bude hrát na hřišti Riviera Genesis Open (15. – 18. února). Třetím turnajem v řadě bude Honda Classic (22. – 25. února). Poměrně překvapivě zatím v jeho kalendáři nefiguruje ani jeden z jarních turnajů WGC. Maxico Championship se hraje v termínu od 1. – 4. března, světová jamkovka pak 21. – 25. března. Starty na těchto turnajích vyloučené nejsou, hráč je může potvrdit později. Premiéru zažije na Valspar Championship (8. – 11. března), McIlroyovy přípravy na první major roku vyvrcholí turnajem Arnold Palmer Invitational (15. – 18. března). [caption id="attachment_22221" align="aligncenter" width="500"] Rory McIlroy při odpalu na šesté jamce finálového kola PGA Championship (Foto: Profimedia)[/caption] V současnosti až desátý hráč světového žebříčku směřuje veškerou pozornost k Masters. Právě vítězstvím v Augustě by zkompletoval kariérní Grand Slam (vítězství na všech čtyřech majorech). Zatím má McIlroy ve své sbírce dva tituly z PGA Championship, jeden z US Open a jeden z The Open Championship.
NA BAGU ZŮSTÁVÁ KAMARÁD DIAMOND
Poté, co se v červenci rozešly cesty Roryho McIlroye a jeho dlouholetého kedíka J. P. Fitzgeralda, se bagu chopil McIlroyův nejlepší kamarád Harry Diamond. Ten svou úlohu zvládal dobře, i když k prvnímu titulu v roce svého přítele a teď už i zaměstnavatele nedovedl. McIlroyův provizorní plán využít Diamonda na tři turnaje s tím, že dál se může ohlížet po novém profesionálním kedíkovi, se tedy přetavil v trvalou spolupráci.