WOODLAND vyhrál ve Phoenixu, turnaj navštívilo přes 700 TISÍC lidí

WOODLAND vyhrál ve Phoenixu, turnaj navštívilo přes 700 TISÍC lidí


Po turnaji Farmers Insurance Open, kde o vítězi musela rozhodnout rozehrávka mezi dvěma hráči, se play-off uskutečnilo také o týden později na Waste Management Phoenix Open. Jen bylo o poznání kratší. Gary Woodland o svém triumfu rozhodl hned na první jamce nastavené hry nad Chezem Reaviem. Za celý týden prošlo bránou turnaje 719 179 diváků.  Gary Woodland s trofejí pro vítěze Waste Management Phoenix Open (Foto: Profimedia)

WOODLANDŮV třetí titul

Pět let čekal Gary Woodland na svůj třetí titul na PGA Tour. Dočkal se ve Phoenixu, kde v play-off na osmnácté jamce porazil Cheze Reavieho.„Hodně jsem pracoval v zimní přestávce, především na krátké hře. Díky Petu Cowenovi jsem v krátké hře sebevědomější a můžu být agresivnější z týčka,“ vysvětloval hlavní příčiny úspěchu. Ne, že by třiatřicetiletý Američan v posledních letech neměl šance vyhrávat, ale vždy mu k trofeji chyběl poslední krůček. Sedmkrát skončil druhý, z toho dvakrát zůstal těsně pod vrcholem loni. Na loňský rok však nebude vzpomínat v dobrém z jiného důvodu. Jeho manželka Gabby totiž potratila, z očekávaných dvojčat se Woodlandovým narodil pouze syn Jaxson. I proto Gary věnoval toto vítězství nenarozené dceři. 

MICKELSON bojoval až do konce

Jedním z adeptů na titul byl před finálovým kolem trojnásobný vítěz turnaje Phil Mickelson. Sedmačtyřicetiletý veterán nevyhrál od roku 2013, kdy se radoval z vítězství právě ve Phoenixu a pak na majoru The Open Championship. Ve finálovém kole nebylo zpočátku štěstí na jeho straně, skórovat začal až ke konci kola, a to už bylo pozdě. „Bylo fajn být zase ve hře o titul. Osmnáctku nemám rád, ale jinak to byl docela solidní týden,“ hodnotil svůj dobrý výkon s jedinou kaňkou – double bogey na osmnácté jamce. Mickelson obsadil dělené páté místo, a na Pebble Beach, kde se hraje další turnaj, odjíždí s dobrou formou.

REKORD překonán, do TPC Scottsdale si našlo cestu 719 179 diváků

O 63 tisíc diváků víc než loni přišlo za celý týden do TPC Scottsdale, aby si tu vychutnali atmosféru nejnavštěvovanějšího turnaje PGA Tour. V součtu všech dní se na hřiště podívalo 719 179 diváků. A to není jediný rekord, který turnaj překonal. V sobotu se na nejlepší hráče světa přišlo podívat 216 818 diváků, což je nový divácký rekord jednoho kola. Loňských 204 904 bylo překonáno o téměř 12 tisíc. LEADERBOARD