WGC-Mexico: Ind SHARMA si plní sen, DJovi pomohl YouTube

WGC-Mexico: Ind SHARMA si plní sen, DJovi pomohl YouTube

Hrát ty nejlepší turnaje na světě a jednou se stát plnohodnotným členem PGA Tour, to je sen mladičkého indického golfisty Shubhankara Sharmy. Po druhém kole WGC-Mexico Championship jeho sen dostává zase o něco reálnější kontury. V polovině hvězdami obsazeného turnaje vede.


Hrát ty nejlepší turnaje na světě a jednou se stát plnohodnotným členem PGA Tour, to je sen mladičkého indického golfisty Shubhankara Sharmy. Po druhém kole WGC-Mexico Championship jeho sen dostává zase o něco reálnější kontury. V polovině hvězdami obsazeného turnaje vede. Vyhráno ale ani zdaleka nemá, dopředu se tlačí celá řada světových es. [caption id="attachment_25132" align="alignleft" width="500"] Shubhankar Sharma během druhého kola WGC-Mexico Championship (Foto: Profimedia)[/caption] Nejmladší hráč ve startovním poli, teprve 21letý golfista z Indie, za oceánem udivuje. Na European Tour už o jeho kvalitách vědí, vždyť v posledních třech měsících dvakrát vyhrál a ujal se vedení v žebříčku Race to Dubai. Ovšem za velkou louží startuje hráč, který přestoupil k profesionálům v 16 letech, poprvé. A premiéra to může být vskutku ohromující. V polovině „honu“ za trofejí z prestižního podniku WGC-Mexico Championship má na čele náskok dvou ran. Po čtvrtečních 65 ranách zahrál v pátek 66 a dosáhl průběžného skóre -11. „Jsem šťastný, tohle je splněný sen,“ zářil lídr. Přitom ještě v listopadu loňského roku si mohl nechat o nejlepších turnajích světa jen zdát. V závěru roku a na přelomu nového se mu život obrátil o 360 stupňů. „Všechno se seběhlo tak rychle. Celý život pracuji na tom, aby mohl hrát na takto vysoké úrovni. Cílovou destinací je pro mě PGA Tour, to byl vždycky můj sen. A v tomto týdnu jsem svému snu zase o kus blíž,“ říká.
DJ NAŠEL CHYBU VE SVÉM ŠVIHU NA YOUTUBE
Jako protrápené označila své úvodní kolo turnaje světová jednička Dustin Johnson. V tom druhém už ale oplývala dobrou náladou. Johnson zahrál totiž 66 ran (-5) a vměstnal se do elitní desítky průběžného pořadí. „Dnes to bylo mnohem lepší, lépe jsem trefoval míče, dobře drivoval, jen jsem mohl proměnit více puttů do birdie,“ komentoval DJ a prozradil, že ve čtvrtek večer zhlédnul video na YouTube, v němž někdo analyzoval jeho švih. Zjistil, že má pravé rameno v jiné poloze, než by měl mít. Tak vyzkoušel novinku v pátek první ranou na drivingu a cítil, že takhle by to mohlo fungovat. K obhajobě titulu nemá daleko, ztrácí jen čtyři rány. Vyhrát ale budou chtít i další. Jen dvě rány ztrácí loňský nováček roku Xander Schauffele, do formy se dostává loňský vítěz Masters Sergio Garcia, daleko není ani Jordan Spieth. Před hráči je ještě spousta jamek, ale sobotní kolo napoví zase o něco víc. LEADERBOARD https://www.youtube.com/watch?v=tfmQNI-sKm4