DJ zvítězil v Kanadě a dostal se do vybrané společnosti legend

PGA TOUR
DJ zvítězil v Kanadě a dostal se do vybrané společnosti legend

Nezdar z The Open je zapomenut. Muž číslo jedna světového pořadí Dustin Johnson vyhrál RBC Canadian Open a díky už svému devatenáctému vítězství na PGA Tour se připojil k legendám světového golfu se stejným počtem vítězství.


Dustin Johnson dal na minutý cut v Carnoustie tu nejlepší náplast. V Glen Abbey mu vycházelo prakticky vše. Znovu si pomáhal i dlouhými drivy – ve statistice získaných ran po drivech byl nejlepší. Ve finále připsal sedm birdie a jediné bogey. Jeho největší pronásledovatelé Korejci An a Kim na něho ztratili tři rány. 

„Vítězství pro mě znamená hodně, protože RBC se hrálo naposledy tady v Glen Abbey,“ uvedl DJ, kterého hnali za vítězstvím i kanadští diváci. „Měl jsem tu spoustu fanoušků i díky Waynovi (Gretzkému). Byl to skvělý týden,“ hodnotil Američan.

Díky vítězství se stal prvním hráčem po Tigeru Woodsovi, který dokázal vyhrát tři a více turnajů ve třech po sobě jdoucích sezonách. Woodsovi se to povedlo v roce 2009. A devatenáctým titulem se dostal do společnosti Bena Crenshawa, Ernieho Else, Douga Forda, Huberta Greena a Toma Kitea se stejným počtem vítězství na PGA Tour.

„Je za tím spousta práce,“ řekl DJ. „Taky velká podpora od rodiny, přátel. Ti všichni mě dostali tam, kde teď jsem,“ cení si světová jednička.

Vysoko v turnaji skončila i čtyřka evropského pořadí Race to Dubai Tommy Fleetwod. Se skóre -16 skončila na děleném šestém místě.

LEADERBOARD