NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 13. PROSINCE

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 13. PROSINCE

A je to tady zase. Řeší se definitivní změna času. Jako by těch důležitějších starostí nebylo dost. Až to ale budete z úst povolaných politiků poslouchat, nenechte se oklamat řečmi o šetření energií nebo o tom, že je lepší odcházet do práce za světla. Bude to jen zástupný problém pro odvádění pozornosti od jiných problémů. Udělají si to zkrátka tak, jak se to bude hodit jim, na nás ohled brát nebudou. Na to si můžeme v klidu vsadit už teď a nijak to ovlivnit nedokážeme.


Říká se, že za změnou času kdysi stáli golfisté. Prostě chtěli v létě hrát o hodinu déle. Vlastně v tom byl – jako krycí argument – i kousek ekonomiky a ohleduplnosti vůči zaměstnavatelům. Kdo by také chtěl potají utíkat na golf z práce dřív a kdo by naopak nechtěl vyrazit na hřiště třeba až v pět hodin odpoledne s jistotou, že i tak svých osmnáct jamek v klidu ještě za světla dohraje? Zkrátka golfový lobbing kdysi dávno zafungoval a tehdy, a možná i tímto malým podvůdkem, ho přijala celá Evropa. Jak to ale bude dnes? (G)

P.S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

KLÁRA SPILKOVÁ
CESTA ZA SNY. PO MALÝCH KRŮČCÍCH

S TROCHOU NADSÁZKY SE DÁ ŘÍCT, že tahle mladá dáma si splní vše, co si zamane. Na začátku chtěla vždycky hrát golf a hraje ho. A hodně dobře. Natolik, že si příští rok zahraje jako první česká hráčka zámořskou LPGA Tour. Výš už to ve světovém ženském golfu zkrátka nejde. KLÁRA SPILKOVÁ, o níž je řeč, se ve své kariéře posouvá postupně krok za krokem vzhůru. Někdy rychleji, jindy zvolna, ale na její cestě nenajdete žádné couvání. Maximálně nějakou tu zastávku. Po přestupu mezi profesionálky v pouhých 16 letech se stala stabilní hráčkou Ladies European Tour, zahrála si na olympijských hrách, vyhrála turnaj v Maroku a ve svých 23 letech získala kartu na prestižní LPGA. A dá se říct, že se zatím nejvíc přiblížila svému cíli, o němž sebevědomě mluvila už jako malá někdy ve 12 letech. Už tehdy totiž prohlašovala, že se stane světovou jedničkou.

S ALOISEM ŽATKULIAKEM

FILIP MRŮZEK
Ten pan Opatrný ze mě nikdy nebude

I KDYŽ S GOLFEM ZAČAL UŽ VE DVOU LETECH, z greenu ho nedokázala vyhnat ani tma nebo nalákat babiččino volání na večeři, slyšet o sobě dal až poté, co v devatenácti letech přestoupil mezi profesionály. Jako amatér patřil k nejlepším, přesto moc šancí reprezentovat nedostal a přednost v té době dostávali jiní. Pak ze sebe dlouho smýval nálepku nejpomalejšího a zbrklého hráče a opravdu velký úspěch přišel až po osmi letech mezi profesionály. Dokázal vyzrát a dostatek zkušeností proměnit v kartu na European Challenge Tour. Sám o sobě říká, že vždycky hrál na samé hranici rizika. Vychází to z jeho povahy a tvrdí, že jinak to ani v budoucnu nebude a konzervativně se nikdy hrát nenaučí. FILIP MRŮZEK nám toho ale na sebe prozradil mnohem víc.

S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

FRANCESCO MOLINARI
Pan Fantastic!

Vítěz The Open a hrdina Ryder cupu o bitvách s Tigerem, o tlaku, o společném pláči a také o tom, jak našel 20 metrů navíc. POZNÁMKA REDAKCE Po skvělé sezoně Francesca Molinariho, vyšperkované triumfem na The Open v Carnoustie, vítězstvím na PGA Tour o osm ran a čistým zápisem 5-0 na Ryder Cupu hraném nedaleko Paříže, ho v italštině vyzpovídal Massimo De Luca, šéfredaktor našeho přidruženého časopisu v Itálii Il Mondo del Golf Today. 

GOLF DIGEST C&S
Order of Merit 2018

ČESKÝ SOUTĚŽNÍ GOLF POKRAČOVAL I V LETOŠNÍM ROCE NA SVÉ CESTĚ VZHŮRU. Čeští hráči sice nezískali ani zdaleka tolik finančních odměn jako v roce 2017, nicméně byli úspěšní na nejdůležitějších turnajích sezony. V příštím roce tak budeme mít dva reprezentanty na druholigové mužské sérii European Challenge Tour a jednu hráčku dokonce na nejvýznamnějším světovém ženském okruhu LPGA Tour v Americe. Mezi profesionály se na vrchol žebříčku GOLF DIGEST C&S Order of Merit po roční pauze vrací FILIP MRŮZEK, který si vzal pomyslné žezlo zpět od STANISLAVA MATUŠE. Naproti tomu mezi ženskými golfistkami stále a naprosto dominantně dál vládne KLÁRA SPILKOVÁ.  

S DANIELEM TRHONĚM

SEVE BALLESTEROS
2 velká ega v ostrém souboji těžkých vah

PGA TOUR MÁ NESKUTEČNĚ BOHATOU HISTORII. Přesto vás asi při sledování televizních přenosů turnajů pravděpodobně napadla otázka, kde se vzalo pravidlo o minimálně patnácti povinně odehraných turnajích za sezonu a zda platí pro všechny hráče bez výjimky. Případně jaké důsledky má pro hráče jeho porušení. Nic v byznysu – ten golfový nevyjímaje – nevznikne jen tak ve vzduchoprázdnu a po skutečných příčinách je třeba pátrat v historii. Pustili jsme se do intenzivního studia amerických archivů a zrekonstruovali z nich následující fascinující příběh o konfliktu dvou velikánů své doby a celé golfové historie. SEVE BALLESTEROS a DEANE BEMAN byli velcí hráči. Jeden na hřišti, druhý v zákulisní politice. Oba si při vzájemných přestřelkách nebrali servítky a dokázali si své vzkazy posílat natvrdo přes média. O žádnou salonní seanci nebo rozhodnutí od zeleného stolu tehdy skutečně nešlo.

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

HRAJTE CO NEJLÉPE

Chipujte s jistotou
Nováček roku na LPGA Tour vám ukáže, jak na to
S JIN YOUNG KO

Motol č. 1
Dobře si rozmyslete, kam první ránu zahrajete. Vpravo je to v pořádku, vlevo čeká smrt
S KARLEM SKOPOVÝM JUN.

Mistr bunkerů
Když jednou pochopíte, jak byla wedge navržena, bude pro vás hra z písku hračkou
SE STANEM UTLEYEM

Putty do kopce
Jak je nenechat krátké? Zapomeňte na rychlost a soustřeďte se jen na úder
S BUTCHEM HARMONEM

Dlouhé a silné
Naučte se švihat dlouhými železy správně a hrajte dlouhé jamky za méně ran
S MARCEM LEISHMANEM

Dobré časy
Design nových želez posouvá limity zase o pěkný kus dál
S MIKEM STACHUROU

GOLFOVÝ ŽIVOT

Tour Pro v utajení
Můj agent „M“ je správný chlap, ale umí vám také velmi mile zalhat
S MAXEM ADLEREM

Potřebujete dovolenou?
Zkuste si projít náš vývojový diagram a uvidíte, zda máte začít balit kufry

Nebojte se zeptat
Co když hráči nahlásí horší výsledek, dají si na hřišti radu nebo používají dva drivery? Odpovíme vám

Zůstaňte ve spojení
Sedm z těch nejlepších technologických zařízení pro opravdové technofily
SE STEPHENEM HENNESSEYEM

Co mám v bagu
Tony Finau má na svém kontě jedno vítězství na PGA Tour a byl členem
letošního amerického rydercupového týmu
S E. MICHAELEM JOHNSONEM

Nová pravidla
Začnou platit již 1. ledna, pojďme si tedy 9 základních změn raději připomenout S RYANEM HERRINGTONEM

Top 10 největších momentů roku 2018
Které události nás v této sezoně zaujaly a proč?

Anketa roku 2018
Hlasování o nejlepší hřiště, jamku a restauraci začíná

Čísla hovoří
Jedna úspěšná dekáda Race to Dubai skončila. Nad druhou se ale možná stahují černá mračna

Vysněné hřiště
Když se tak jednou zasníte a vybájíte si třeba golfové hřiště inspirované letadly
S ANDREJEM HALADOU

Chcete jednou také
mít světovou superstar? Celá ta nová nastupující generace otřese golfovým světem v základech

S BASILEM DALBERTEM

 

Totální výprodej
Nová Pravidla golfu nejsou ničím jiným, než ódou na masochismus
S CHARLESEM McGRATHEM

 

A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH prvního zimního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 13. prosince 2018 

© 2018 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena