V St. Andrews se i přes nedělní trápení raduje Perez

V St. Andrews se i přes nedělní trápení raduje Perez

Turnaj Alfred Dunhill Links Championship ovládl Francouz Victor Perez. Ten sice dnes zahrál své nejhorší kolo v turnaji, dvě upsané rány mu ale k triumfu stačily. 


Do posledního dne šli z první pozice Francouz Victor Perez a Angličan Matthew Southgate. Po první devítce na tom byl o ránu lépe Angličan, jenže na té druhé už chyboval.

Skórovat již nedokázal, naopak na čtrnáctce a sedmnáctce zapisoval bogey. A právě bogey na sedmnáctce rozhodlo. Zatímco Perez udržel skóre -22, Southgate skončil o ránu druhý.

Victor Perez tak v sedmadvaceti letech slaví svůj první triumf na European Tour. Ještě loni hrál Francouz na Challenge Tour, nyní má jistou dvouletou kartu na European Tour.

Angličan tedy ve Skotsku nezvítězil, ovšem v TOP 20 najdeme hned dvanáct anglických hráčů. Tommy Fleetwood skončil dělený pátý, Luke Donald obsadil fantastickou desátou příčku a do dvacítky se vměstnali i Tyrrell Hatton, Eddie Pepperell či Matt Wallace.

Skvěle si vedl i vítěz z minulého týdne Danny Willett. Ten během týdne zapsal pouze dvě bogey a jedno double-bogey, neskóroval ale podle svých očekávání. Dělené 26. místo patří taktéž Rorymu McIlroyovi. Ten zahrál na posledních šesti jamkách birdie a opět tak může mít ze závěru turnaje skvělý pocit.