Scott si odskočil do Japonska, brutální podmínky mu nevadily

Scott si odskočil do Japonska, brutální podmínky mu nevadily

Adam Scott si odskočil do Japonska a zúčastnil se tamního Japan Open. V brutálních podmínkách i s výsledkem +4 obsadil dělenou pátou pozici. 


V Japonsku nepanuje zrovna ideální počasí. Tajfun zrušil hned tři zápasy světového šampionátu v rugby a potíže nadělal i golfistům. V Koga Golf Clubu se několikrát hra přerušovala kvůli nepřízni počasí.

A po všechny dny panovaly vskutku brutální povětrnostní podmínky. Cutem se tak protáhli i hráči se skóre +8. Do finálových dnů se dostal i sedmnáctý hráč světa Adam Scott.

A nevedl si vůbec zle. Dvě kola zahrál za 69 (celkem -4), v těch dalších ale ztratil dohromady osm úderů. Konečný výsledek +4 mu přesto stačil na báječné dělené páté místo.

Žádný z golfistů nezahrál celkově pod par hřiště. Vítězem se stal jediný Američan, který prošel cutem, konkrétně Chan Kim (+1). Dělené druhé místo obsadili Japonec Mikumu Horikawa a Jihoafričan Shaun Norris. 

Dvě jamky před koncem se zdálo, že titul získá Horikawa. Jenže na posledních dvou jamkách zahrál bogey a Kim na závěrečné osmnáctce dokázal zaskórovat. Titul tak domácímu hráči na poslední chvíli uzmul.