Montgomerie obral Langera o titul. Němec se nedokázal vyhrát z bunkeru

Montgomerie obral Langera o titul. Němec se nedokázal vyhrát z bunkeru

Neuvěřitelnou podívanou nabídl turnaj Champions Tour Invesco QQQ Championship. Colin Montgomerie na poslední chvíli obral o titul Bernharda Langera a stále může snít o vítězství v celé sezóně. 


Další skvělé představení nabídl Miguel Ángel Jiménez. Před dvěma týdny triumfoval, nyní se skóre -11 obsadil dělené páté místo. Boj o titul se ale odehrával jinde.

Famózní kolo vyšvihl Colin Montgomerie. Díky sedmi birdie a jednomu eaglu se dostal až na skóre -14. Skvěle hrál i Bernhard Langer, jenž také nechyboval.

Zatímco ale na osmnáctce Skot proměnil dlouhý putt do birdie, Langer příležitost na vítězství nevyužil. Na poslední jamce zahrál pouze par a Montgomerie, jenž čekal na závěrečný flight více než hodinu, se tak vrátil zpět do boje o titul.

Do play-off se chtěl zapojit i Retief Goosen, birdie putt na poslední jamce ovšem neproměnil a tak do play-off šli pouze Langer a Montgomerie. Drive zvládli oba dva skvěle, na green už se ale dostal pouze Skot.

Langer měl neuvěřitelnou smůlu, míček sjel na spodní hranu bunkeru a Němec se z něj nedokázal vyhrát. Dokázal to až na čtvrtý pokus a bylo tak jasné, že po dvou letech se z turnajového titulu opět raduje Colin Montgomerie. Ten má zároveň stále šanci získat Charles Schwab Cup pro nejlepšího hráče sezóny.

Poslední turnaj ovšem musí vyhrát, v opačném případě Scott McCarron. Ten v uplynulém týdnu příliš nezářil a se skóre even par zapsal až dělené 43. místo.