McIlroy před finále ztrácí na Thomase čtyři rány, Johnson pokazil závěr

PGA TOUR
McIlroy před finále ztrácí na Thomase čtyři rány, Johnson pokazil závěr

Justin Thomas i přes bogey na poslední jamce zůstává před finálovým kolem WGC-Mexico Championship v čele. Patrick Reed a Erik van Rooyen ztrácí jedinou ránu, ve hře jsou ale i další. 


Justin Thomas chyboval na úvodní a závěrečné jamce. Během toho ale zahrál osm birdie a průběžně se tak ujal vedení o ránu před duem Patrick Reed - Erik van Rooyen. Právě s těmito hráči půjde dnes v závěrečném flightu, který odstartuje o půl deváté večer našeho času.

O titul budou chtít zabojovat i Bryson DeChambeau, Rory McIlroy a Jon Rahm. Všichni jsou na skóre -11 a příležitost tak zcela jistě mají. Zatímco Rahm prožil parádní kolo a i díky hole-in-one vytvořil nový rekord hřiště i turnje (61 ran), americký golfista své kolo nezvládl.

Po birdie na páté jamce hrál za -4 a měl náskok tří ran v čele turnaje. Jenže spolu s Reedem a van Rooyenem se dostal pod stopky a tento fakt jej vyvedl z míry.

Hned vzápětí zahrál double-bogey, po birdie na dvanáctce následně připsal tři bogey a v předposledním flightu jej také čeká evropské duo. Skvěle si vedou i Paul Casey a Tyrrell Hatton (-10), teoretickou naději si uchoval i Hideki Matsuyama (-9).

Dobré kolo hrát tentokrát Dustin Johnson. Obhájce prvenství začal na desítce a během čtrnácti jamek odepsal sedm úderů. Konečně se dostal do červených čísel, ovšem na sedmičce zahrál bogey a na devítce dokonce double-bogey. Se skóre +1 je tak až na děleném 41. místě.