U.S. Open odloženo, hrát se bude v září

PGA TOUR
U.S. Open odloženo, hrát se bude v září

Po čtrnácti letech se vrací U.S. Open do areálu Winged Foot Golf Clubu, nyní ale generální ředitel USGA Mike Davis oznámil odložení tohoto majoru.


Ve Winged Foot Golf Clubu se naposledy tento major hrál v roce 2006 a z vítězství se radoval Australan Geoff Ogilvy. Letos se mělo hrát od 18. do 21. června, generální ředitel USGA Mike Davis ale nyní oznámil přesunutí původně druhého majoru sezóny.

"Doufáme, že odložení U.S. Open nám nabídne příležitost ke zmírnění zdravotních a bezpečnostních problémů a zároveň nám poskytne nejlepší příležitost uskutečnit tento turnaj v tomto roce," uvedl Davis.

Hrát by se podle nynějšího plánu mělo od 17. do 20. září. "Jsme neuvěřitelně vděční členům a zaměstnancům Winged Foot za jejich flexibilitu a podporu," uvedl dále Davis.

Pochvalu si zasloužila i PGA Tour, která nyní pracuje na velmi složitém přesouvání všech dosud neodehraných turnajů. "Jsme také vděční za skvělou spolupráci všech TOUR a dalších velkých společností při práci na komplikovaném harmonogramu," dodal.